Nyheter


Nya matcher klara för Battle of Botnia 8: Andreas Ståhl försvarar titeln!

Publicerat 15 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Andres Viracca, Björn Johansson, Patrik ”Pärlan” Persson Den nionde november är det dags för Battle of Botnia (BoB) 8! Nu har de första matcherna annonserats och i en välkommen uppdatering återvänder den norrländska hemmafavoriten och forne UFC-fightern Andreas ”Real Steel” Ståhl (15-5) för sitt första titelförsvar! 

Det är den gästande brassen Max ”Governador” Denner (8-2) som kommer att utmana om titlen, dessutom kommer welterviktarna Mattias Henriksson (1-1) och Tobias Söderberg (1-0) att ställas mot varandra – det var MMA Podden som var först med att rapportera nyheten.

Ståhl tog sig till UFC under sommaren 2014 men fick en tuff lottning med förluster mot Gilbert Burns och Santiago Ponzinibbio – två resultat som har åldrats väldigt väl.

Norrlänningen upplevde blandade resultat efter UFC och tog ett tvåårigt uppehåll mellan 2019-2021. Sedan återkomsten har han ett matchfacit på 3-1 och har vunnit welterviktstiteln både i Superior Challenge och Battle of Botnia, sist slog han Gabriel Barreiro.

Denner äntrar matchen med vinster i åtta utav sina nio senaste matcher, är före detta mästare i Brasilianska Jungle Fight och besegrade veteranen Vaso Bakocevic sist han var aktuell.

Renyi MMA:s Henriksson förlorade sin proffsdebut mot supertalangen Herolind Xhafolli men återvände till vinstkolumnen i sitt senast framträdande med en TKO-seger över Giorgi Phatsia.

Söderberg är en av Sveriges mest erfarna A-klassfighters och tog efterlängtat kliv över till proffs i december förra året med en submissionvinst över Tobias Wallberg.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av BATTLE of BOTNIA (@battleofbotnia.mma)

Battle of Botnia 8: Tillfälligt matchkort

Titelmatch i weltervikt: Andreas Ståhl (c) vs Max DennerWeltervikt: Mattias Henriksson vs Tobias Söderberg

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Lyckas Andreas Ståhl försvara titeln på battle of Botnia 8?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Inlägget Nya matcher klara för Battle of Botnia 8: Ståhl försvarar titeln! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela