–  Den här artikel är i samarbete med Unibet –

Ilir Latifi borde vara favorit inför helgens match

I samband med helgens UFC Vegas 73 väntar en tungviktsdrabbning mellan Sverige Ilir Latifi och Brasiliens Rodrigo Nascimento.

När vi blickar tillbaka på Latifis tidigare matcher blir det tydligt att han mycket väl kunde vara obesegrad som tungviktare. Efter sin debut i divisionen mot Derrick Lewis, en tidigare titelutmanare, led Latifi en knappt förlust via domslut. Många hävdar att Latifi gick segrande ur den fighten. En jämn match var det oavsett. Sedan dess har han tagit hem två raka vinster. Den senaste segern kom mot BJJ-specialisten Aleksei Oleinik. Latifis totala matchfacit lyder 16-8-0 (1NC).

Nascimentos dito lyder 9-1-0 (1 NC). Vinsterna har kommit mot relativt lätta motståndare. I regel har brasilianarens vinster kommit via avslut och han har sex segrar via submissions. Han har egentligen bara ställts mot en fighter av toppkvalité i form Chris Daukaus. I den drabbningen blev Nascimento avslutad via slag efter 45 sekunder. Brasilianaren blev avstängd för doping 2021 och har gått en match sedan dess. I den såg Nascimento seg och långsammare ut än i sina tidigare drabbningar. Fighten resulterade i brasilianarens första domslut. Nascimento blev avstängd på grund av ritalinic acid. Ett prestationshöjande medel som kan minska trötthet samt öka koncentration och uthållighet. Har Nascimento förlorat sin avslutningsförmåga nu när han, eventuellt, är ren?

Svenskens brottning kommer bli avgörande

En avgörande faktor inför helgens match är Latifis imponerande brottningsteknik. Hans brottning är av så hög kaliber att det är svårt att föreställa sig att Nascimento kommer att utgöra ett stort hot med sina submissionsförsök. Latifi har visat sin förmåga att kontrollera och dominera motståndare på mattan, och det är troligt att han kommer att dra nytta av sin brottning i mötet med Nascimento. Framförallt har Latifi även ett bra försvar mot nedtagningar och han har aldrig blivit avslutad via submission.

Vidare är det värt att notera att Nascimento aldrig har besegrat någon med Latifis erfarenhet och kaliber. Detta kan vara en avgörande faktor som talar till Latifis fördel inför matchen. Nascimento kommer att ställas inför en betydande utmaning när han möter Latifi, som har visat sin kompetens och vinnarinstinkt mot toppmotståndare. 39-åriga Latifi är nio år äldre än brasilianaren. Ålder är dock inte en lika viktig faktor i tungviktsklassen som i de lättare viktklasserna.

Latifi kommer kliva in i buren som underdog, vilket inte känns rimligt.

Ilir Latifi vinner matchen – 2.55 gånger insatsen tillbaka.

The post Odds och speltips inför helgens match med Ilir Latifi appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela