–  Den här artikel är i samarbete med Unibet –

Natten till söndag är det dags för nästa stora gala. UFC 289 toppas av två titelmatcher.

Yair Rodriguez kan skrälla mot Alexander Volkanovski

Huvudmatchen för UFC 290 kommer att vara en spännande fight om fjäderviktstiteln mellan Alexander Volkanovski och Yair Rodriguez.

Volkanovski, den tidigare rugbyspelaren och brotttaren, har utvecklat sin offensiva stil genom att närma sig sina motståndare som en kraftfull kraft från sin kompakta ställning. Han använder sina sparkar och slag effektivt och har förbättrat sina fejkar och fotarbete genom att träna med elitnamn på City Kickboxing. Volkanovski använder sig gärna av kombinationsstrategier, inklusive nedbrytande sparkar oå sina motståndaren. Det kommer dock att vara intressant att se hur han hanterar vänsterhänta motståndare, som har visat sig vara en utmaning för honom tidigare.

Yair Rodriguez är en dynamisk striker som har använt sina taekwondofärdigheter på ett imponerande sätt. Mexikanen har gjort sig känd för sin okonventionella stil och kreativa striking. Rodriguez har också förbättrat sin boxningsteknik och använder nu både vänster- och högerhanden effektivt. Trots det har han vissa defensiva brister, särskilt när det gäller kroppsslag och tryck från motståndaren.

Förväntad matchbild

I den ovannämnda matchen förväntas Volkanovski använda effektiva brottningstekniker, som insidetrippar från clinch-läget, för att få fördelaktiga positioner och träffa med sina slag. Rodriguez å andra sidan har ibland använt sig av riskfyllda grapplingmanövrer, vilket har satt honom i svåra situationer tidigare. Han behöver vara försiktig med att inte hamna på rygg och offra sin position i matchen.

Båda utövarna är skickliga och har utvecklats genom åren. Det kommer att bli en intressant match där Volkanovski måste hantera vänsterhänta attacker och Rodriguez behöver vara försiktig med sina defensiva brister och brottningstaktik. Det blir en kamp mellan två modiga fighters som är redo att ta risker för att vinna matchen. Publiken kan förvänta sig en spännande och actionfylld match när de två möts i oktagonen.

Odds och speltips

När det kommet till oddsen kommer Rodriguez kliva in i buren som kraftig underdog. Volkanovski bör möjligtvis vara storfavorit inför fighten, men Rodriguez är alltid en klurig motståndare. Han ger sig aldrig och kliver alltid framåt under hela matchen. I samband med sin fight mot ”The Korean Zombie” visade mexikanen att han kan avsluta fighten fram till matchens sista sekund. 4.00 gånger insatsen för en rak seger är helt enkelt för mycket.

Yair Rodriguez vinner matchen – 4:00 gånger insatsen tillbaka. 

Fullständigt matchkort och odds

Nedan kan läsaren ta del av odds, matchkort och sändningstider inför helgens gala. Undertecknad har även fetmarkerat mina personliga vinnare i varje enskild match.

Matchkort, sändningstider och odds

Nedan ser ni matchkortet i sin helhet med galans sändningstider. Inom parentes finner ni oddsen för UFC-galan satta av Unibet. I denna länk finner ni fullständiga odds.

HUVUDKORT (Startar klockan 04:00 och sänds på Viaplay)

 Titelmatch i Fjädervikt: (c)Alexander Volkanovski(1.24) vs. (ic)Yair Rodríguez(4.10)
 Titelmatch i Flugvikt: (c)Brandon Moreno(1.49) vs. Alexandre Pantoja(2.63)
Mellanvikt: Robert Whittaker(1.25) vs. Dricus du Plessis(3.90)
Lättvikt: Jalin Turner(1.40) vs. Dan Hooker(3.00)
Mellanvikt: Bo Nickal(1.04) vs. Val Woodburn(13.00)

UNDERKORT (Startar klockan 02:00 och sänds på UFC Fight Pass)

Weltervikt: Robbie Lawler(3.20) vs. Niko Price(1.35)
Weltervikt: Jack Della Maddalena(1.10) vs. Josiah Harell(7.50)
Stråvikt: Yazmin Jauregui(1.25) vs. Denise Gomes(4.00)
Lätt-tungvikt: Jimmy Crute(1.79) vs. Alonzo Menifield(2.02)

TIDIGT UNDERKORT (Startar klockan 00:00 och sänds på UFC Fight Pass)

Catchvikt (130 lbs): Tatsuro Taita(1.10) vs. Edgar Chairez(7.50)
Lätt tungvikt: Vitor Petrino(1.36) vs. Marcin Prachnio(3.15)
Bantamvikt: Cameron Saaiman(1.21) vs. Terrence Mitchell(4.50)
Flugvikt: Shannon Ross(2.20) vs. Jesús Santos Aguilar(1.67)
Lättvikt: Kamuela Kirk(2.18) vs. Esteban Ribovics(1.68)

The post Odds och speltips inför UFC 290: Blir det en skräll i huvudmatchen? appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela