–  Denna artikel är i samarbete med Unibet  –

Den omskrivna boxningsmatchen mellan Francis Ngannou och Tyson Fury närmar sig med stormsteg. Nedan följer en breakdown och en speltips inför matchen.

Tyson Fury ställs mot Francis Ngannou på lördag

Boxning tar åratal att bemästra. Gång på gång ser vi den med mest boxningserfarenhet gå segrande ur crossover-fajter mellan boxare och exempelvis MMA-fighters. Att en världsmästare inom boxning skulle förlora mot den proffsdebutant vore inget annat än en skandal och skam för boxningen som sport.

Gällande erfarenhet och rutin är det ingen tvekan om vem som har störst fördel under lördagens match. Fury har gått 34 matcher sedan den professionella debuten 2008. 33 av matcherna har resultat i vinster och 1 i ett oavgjort resultat. Av vinsterna har 24 stycken slutat via knockout. Han har ställts mot de främsta tungviktarna inom sporten och har sett allt inne i buren. Däribland tre matcher mot Deontay Wilder, som har knockout-power liknande Ngannou. Wilder säkrade visserligen fyra knockdowns mot Fury i samband med dessa matcher. Engelsmannen kunde dock ta sig upp igen och kämpa sig vidare till ett oavgjort resultat och två vinster. Ngannou har gått 20 matcher inom MMA som kommer vara till föga hjälp under helgens match.

Enligt undertecknad hade Ngannou fått det mer än tuff mot alla respekterade tungviktare inom boxning. Fury är dessutom en otacksam matchning för UFCs tidigare tungviktsmästare. Furys räckvidd och fajt-IQ ger honom en stor fördel i matchen. Ngannous enda väg till seger är en knockout och med tanke på ovannämnda faktorer har undertecknad svårt att se MMA-fajtern komma tillräckligt nära för att sätta sina bomber.

Man ska inte dra för stora slutsatser utifrån träningsvideos och open workouts. Men om dessa klipp är en indikation på Ngannnous tekniska boxning kommer det bli en kort kväll i ringen för MMA-fajtern. Dessutom har Ngannou svårt att hålla sig motiverad när han stöter på motstånd i tävlingssammanhang och har en förmåga att frysa till när matchplanen inte går som förväntat.

Undertecknad misstänker att Fury kommer dominera från första stund och Ngannou kommer brytas ner både mentalt och fysiskt. Han kan nog klara av en par knockdowns innan drabbningen får ett slut.

Tyson Fury vinner i rond 5 eller 6 – 3.70 gånger insatsen tillbaka. 

The post Odds och speltips – Kan Francis Ngannou stå för årets skräll? appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela