Nyheter


Officiellt: Badou Jack kan skriva svensk idrottshistoria!

Publicerat februari 10, 2023

By Philip Dersén

Nu står det klart. Under Badou Jacks match mot mot Ilunga Junior Makabu kommer VM-bältet stå på spel. Vid en vinst skriver Jack svensk idrottshistoria. Badou Jack får ny VM-chans

Ilunga Junior Makabu har både vunnit och försvarat WBC:s cruiserviktsbälte sedan 2020. Men efter en längre frånvaro från ringen har det varit oklart om han fått behålla bältet eller inte. Därför var det osäkert om bältet skulle stå på spel när han möter svenska stjärnan Badou Jack i Saudiarabien om två veckor. Nu är det dock officiellt, Makabu har fått behålla bältet och den 26:e februari har Jack chans att ta ytterligare ett VM-bälte. 

Läs mer

Tobias Harila öppnar upp om segern och framtidsplanerna: ”Slåss om bältet innan…”KLART: Jake Paul gör MMA-debut för världsledande organisationenLista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023Svenska världsmästaren Emma Stonegård klar för titelfajt mot superstjärnan: ”Sjukt stort”

 

Kan skriva historia

Badou Jack har sedan flytten till USA på 2010-talet boxats i en rad olika viktklasser. Det stora genombrottet kom 2015 när han lyckades poängbesegra amerikanen Anthony Dirrell och därigenom också bli världsmästare. Den gången var det som super-mellanviktare och bältet var WBC:s. WBC som enligt många är det mest prestigefyllda bältet att vinna i boxningsvärlden, vars klassiska gröna färg varit runt midjan på både Muhammad Ali och Mike Tyson

Efter tre titelförsvar som super-mellanviktare valde Jack att skifta över fokuset till den lätta tungvikten, ett byte av viktklass som blev en snabb succé. I den första matchen slog han britten Nathan Cleverly sönder och samman innan dess att matchen avbröts i den femte ronden. Efter att Badou förlorade bältet mot Marcus Browne två år senare har han gått många matcher utanför den största scenen. 

När många börjat tvivla på hur mycket boxning det finns kvar i den snart 40-åriga kroppen är Badou Jack alltså klar för en ny titelmatch. Den här gången är det i en tredje viktklass, cruiservikt. Om Badou Jack vinner i Saudiarabien blir han den första svenska proffsboxaren som varit världsmästare i tre olika viktklasser. Det skulle självklart cementera hans plats intill Ingemar Johansson som en av Sveriges främsta boxare genom tiderna. 

 

Tror du att Badou Jack lyckas ta ett tredje VM-bälte och skriva svensk idrottshistoria? 

 

 

ANNONS

Inlägget Officiellt: Badou Jack kan skriva svensk idrottshistoria!​ dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela