Nyheter


Oktagon 45: Nermin Hajdarpasic avslutad i första ronden

Publicerat 29 juli, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezDen svenske publikfavoriten Nermin Hajdarpasic återvände på Oktagon 45 i natt för ett möte med hemmafavoriten Daniel Skvor

Det var Skvor som tog kommandot tidigt på fötterna och pressade Hajdarpasic upp mot buren. Väl därträffade Skvor med en armbåge och svensken började blöda från pannan.

Hajdarpasic sökte en nedtagning men Skvor kopplade ne giljotin och träffade med ett knä, så småningom tvingades svensken klappa ut, 1:45 in i den första ronden. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Kom från kontroversiell oavgjord match

Hajdarpasic är boxare i grunden som vunnit SM i amatörboxning samt silver i de nordiska mästerskapen. 

Efter att bara ha tränt MMA i några månader gjorde Hajdarpasic MMA-debut mot den forne landslagsfightern Salif Diop på Fight Club Rush (FCR), och vann via knockout i den andra ronden.

Därefter besegrade Hajdarpasic turkiske Fatih Aktas via ett jämnt delat domslut. Det ledde till ett möte med rivalen Irman Smajic. Efter en hätsk uppbyggnad i kanske den största hatmatchen i svensk MMA möttes de på FCR 10. Hajdarpasic segrade slutligen via brutal knockout i den tredje ronden.

Därefter slog Hajdarpasic Aktas i en returmatch, vilket bäddade för den forne boxningsmästarens debut i Oktagon. Hajdarpasic ställdes mot högt rankade Alexander Poppeck, som tog ner svensken tidigt och avslutade matchen via TKO. 

I sin följande match i Oktagon tog Hajdarpasic sig an David Fosum. Svensken imponerade på fötterna och träffade med flertal skoningslösa slag. Efter full tid slutade dock matchen oavgjort – något som var både kontroversiellt och kritiserat. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vad tyckte du om matchen mellan Nermin Hajdarpasic och Daniel Skvor på Oktagon 45?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Oktagon 45: Nermin Hajdarpasic avslutad i första ronden dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela