Wolf Fight Promotion har hittat en motståndare åt den proffsdebuterande Ola Jacobsson. Han kliver in i buren mot internationellt motstånd under hösten.

Ola Jacobsson ställs mot Liam Delsol

Jacobsson har under de senaste åren blivit ett välkänt namn på den nationella MMA-scenen i Sverige. Han har synts till på både Wolf Fight Promotion och Gorilla Fight Club. Han gick dessutom en match i samband med Brave CF 38. Då ställdes han mot Rahmads Stromanis och den sistnämnda tog hem segern via enhälligt domslut. Under amatörkarriären har han besegrat namn som Tobias Söderberg och Dennis Fränberg. I det senare fallet klev han upp till mellanvikt med kort notis och hittade avslutet via en inverted triangle choke i matchens första rond. Segern kan absolut beskrivas som en av de mest imponerande amatörvinsterna på svensk mark i år.

I samband med Wolf Fight Promotion 8, som äger rum i Halmstad den 30 september, kommer Jacobsson att möta Englands Liam Delsol. Utövarna kommer mötas i en lättviktsmatch. Delsol har mer erfarenhet än Jacobsson av proffslivet, men resultaten är inte de mest imponerande. Under sina två år som proffs har han gått sex matcher och blivit avslutad sex gånger i den första ronden. Enligt Tapology har han heller inga vinster som amatör. Det bör dock tilläggas att utövarnas fullständiga amatörfacit sällan finns tillgängligt i databasen.

Wolf Fight Promotion 8: Preliminärt matchkort

Matchkortet är inte färdigt ännu och fler möten kommer att annonseras.

Sevan Madenjian vs Tobias Söderberg (Proffs)
Enes Kollari vs. Danijel Grbic (Proffs)
John Oldenqvist vs Kevin Mickelsson (Proffs)
Ola Jacobsson vs. Liam Delsol (Proffs)
Linus Jönsson vs. Alexander Håkansson (A-klass titelmatch weltervikt)
Robert Nyström vs. Daniel Bergström (grappling)
Bajad Damarkani vs. Valentino Kovac (A-klass)
David Alkhoury vs. Sebastian Fränberg (A-klass)
August Jacobsson vs. Fredrik Sandberg (A-klass)
Ahmed Aljarkas vs. Gustaf Sandelin (A-klass)
William Swärd vs. Sebastian Furmanek (A-klass)
Dennis Fränberg vs. Pasha Tarzi (A-klass)
Anton Ringvall vs Awat Kohzadi (A-klass)

The post Ola Jacobsson gör efterlängtad proffsdebut – ställs mot internationellt motstånd appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela