Nyheter


Ola Jacobsson om mardrömsstarten på debuten: ”Tappade minne”

Publicerat 21 september, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Patrik ”Pärlan” PerssonOm det är något utöver sin fighting som gjort Ola ”Kinky” Jacobsson (0-0) en favorit hos fansen så är det utan tvekan sin roliga, färgglada och minst sagt ärliga personlighet. 

Lördag den 30 september kommer Jacobsson göra proffsdebut på Wolf Fight Promotion (WFP) 8 mot den erfarne britten Liam Delsol men i intervju med Maximum Sports systersida Frontkick.online, avslöjar den karismatiske hallänningen öppet och ärligt att han knappast haft ideala förberedelser. 

– Jag fick en kraftig hjärnskakning i början av juni, så jag tappade två veckors minne, berättar Jacobsson. Den dagen det hände har jag fortfarande inget minne av. Jag körde min första riktiga sparring i helgen på tre och en halv månad. Kört mycket kondition och grappling inför matchen och tekniskt stående. Det är alltid nånting, bara att gilla läget. 

Då hjärnskakningen skedde i början av juni har det gått betydligt mer än en månad utan trauma mot huvudet och därmed har han följt alla regler och rekommendationer utfärdat av SMMAF i samband med matchförberedelse. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Debutgalan – ”Bästa kortet hittills”

För Jacobsson blir proffsdebuten på ett säkert och väl bekant ställe. Även om han numera är baserad i Stockholm på Allstars Training Center så har han rötterna i Halmstad Kampsport där han startade sin MMA-resa tillsammans med storebror David – grundaren till Wolf Fight Promotion. 

Hittills har Jacobsson gått tre A-klassmatcher i WFP och har ett matchfacit på 2-1. Han har dock varit oerhört delaktig i alla WFP-events och det blir nästan som att komma hem för ”Kinky”. 

– Det är mer att när jag väl tävlar där så träffar jag alla, alla människor omkring eventen är underbara. Oavsett om jag tävlar eller inte är det bra stämning, det är aldrig några sura miner, mycket kul och skoj och skämt. Bra feeling och det är viktigt.

Att göra proffsdebut på just WFP 8 är i princip så bra som det kan bli för Jacobsson. Det är inte enbart proffsdebut i sin hemstad, men även på en gala med ett stekhett matchkort som toppas av med ett spännande mellanviktsmöte som ställer Malmös Danijel Grbic mot Göteborgaren Enes Kollari

– Det är det bästa kortet hittills, väldigt många bra matcher och fajters. På ett sätt tråkigt att jag tävlar så jag inte kan se några matcher. Jag var väldigt sugen på Sevan Madenjian mot Tobias Söderberg, men den blev inställt på grund av att Tobias bangade ur. John Oldenkvist lär bli kul, det kan nog gå hur som helst, det är en väldigt bra fajt.

Jacobssons proffsdebut är oerhört framemotsedd och han blir en av många nya fighters som kommer att göra svensk lättvikt mycket mer spännande. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Ola Jacobsson i proffsdebuten? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Ola Jacobsson om mardrömsstart på debuten: ”Tappade minne” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela