Nyheter


Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”

8 februari

av Johan Taliercio

Den svenske MMA-stjärnan Khamzat Chimaev har siktat in sig på en motståndare utanför weltervikt. ”Borz” vill nämligen möta den tidigare mellanviktsmästaren Robert Whittaker härnäst.
– Jag vill ha fajten. Det är en bra kille som jag uppskattar som människa, säger Chimaev om Whittaker.Svenske Khamzat Chimaev är en av UFC:s absolut hetaste stjärnor just nu och är ett fruktat namn inom welterviktstoppen.

Men eftersom Chimaev inte lär få någon titelfajt i divisionen inom snar framtid så verkar han nu ha riktat kikaren mot en motståndare i mellanvikt i stället.

Läs mer: ”Är det bästa Khamzat Chimaev kan göra för sin MMA-karriär”

Och inte vilken motståndare som helst. Det handlar om den tidigare mellanviktsmästaren Robert Whittaker.

– Det är en match jag vill ha. Det är en bra kille som jag uppskattar som människa. Han snackar inte en massa skit inför matcher och går inte över några gränser. Vi kommer att ha kul under presskonferensen och när vi möter varandra, säger Khamzat Chimaev till Red Corner.

Chimaev lade också upp ett Instagraminlägg under onsdagsmorgonen där han vädjar om att få till matchen.

– Good guy mot Bad Guy, få det att hända. Bara respekt, skriver Khamzat i inlägget.

Läs också: Allt inför Samuel Barks ödesmatch – möter obesegrade mästaren i helgen

Khamzat Chimaev dominerade senast

Khamzat Chimaev ställdes mot mellanviktaren Kevin Holland i sin senaste fajt. Han hade inga större bekymmer med amerikanen, som han avslutade via submission redan i den första ronden efter en fartfylld och dominant insats.

Den svenske stjärnan är fortfarande obesegrad i sin karriär och har arbetat upp ett matchfacit på 12-0.

Robert Whittaker skulle själv ha mött Paulo Costa på UFC 284 i helgen, men den matchen fick ställas in efter oklarheter kring kontraktsskrivandet.

Följ Frontkick för senaste nytt från MMA-världen på engelska!

Läs vidare:

Khamzat Chimaevs hårda ord mot provokatören: ”Dö som en gris”
Conor McGregor avslöjar stora nyheten: ”Revolutionerande produkt!”Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenUFC intresserade – av rekordsvensken Samuel Bark​Conor McGregor klar för UFC-comeback – möter världsfemman

ANNONS

Inlägget Oväntade beskedet från Khamzat Chimaev i natt: ”Jag vill ha fajten” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela