Nyheter


Pacquiao chockar alla
– Legendaren siktar mot OS-guld

Publicerat augusti 31, 2023

By Philip Dersén

För två år sedan gick Manny Pacquaio sin sista match som proffsboxare. Men trots 72 matcher, siktar legendaren nu på en comeback. Som amatör i OS nästa sommar. Pacquaio är en av de största någonsin

Alla som har det minsta intresse av boxning, har någonsin hört namnet Manny Pacquiao. Fillipinernas största idrottsman genom tiderna blev känd långt utanför Asiens gränser. Redan 2001 gjorde Pacquaio sin första match på amerikansk mark och resten är historia. Han är fortsatt ensam om att ha tagit VM-titlar i åtta olika viktklasser och var under 2010-talet ett av kampsportens absolut största affischnamn. 2015 var han en del av den största boxningsmatchen som gått av stapeln rent finansiellt. Efter förlusten mot Floyd Mayweather gick han ytterligare några matcher, men för två år sedan tog karriären slut. 

Ryktas om en comeback

Sedan dess har Pacquiao fortsatt vara involverad inom boxningen. Han har utkämpat ett antal uppvisningsmatcher, men annars är det den politiska karriären i Filippinerna som tar upp hans tid. Men i en färsk intervju med amerikanska tidningen Sports Illustrated öppnar MP Promotions chef Sean Gibbons upp för en comeback. Men då handlar det om något helt annat än ytterligare en proffsmatch. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 
Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

Siktar mot OS i Paris 2024

Även om Manny Pacquaio vunnit det mesta som finns att vinna i boxningsvärlden, finns det en medalj han aldrig haft en chans på. När han var ung saknades det pengar för att satsa mot ett OS och istället gick han över till att boxas för pengar i proffsringen. Filippinerna har ännu inte vunnit ett OS-guld i boxning, något nationens hjälte vill vara först med. I intervjun med Sports Illustrated är Sean Gibbons tydlig med Pacquiaos målsättning. 

– Det har alltid varit en dröm för honom att representera Filippinerna i OS. Han fick aldrig chansen eftersom hans familj var i fattigdom när han var 16 år och blev tvungen att bli proffs för att försörja alla. 

Svårt att kvala in 

Om det blir något OS i Paris 2024 är än så länge oklart. För att ta sig dit krävs det att han kvalar in sig via någon av de återstående kvaltävlingarna. Olympiska spelen är alltid tufft att kvala in sig till och det är enbart 124 manliga boxare som kommer att få en plats till OS i Paris 2024. 

Sedan tidigare är svenska amatörboxaren Nebil Ibrahim kvalificerad för sommarens Olympiska spel i Paris. 

ANNONS

Inlägget Pacquiao chockar alla – Legendaren siktar mot OS-guld dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela