Ännu en högprofilerad match har bokats för ett av årets stora galor. Den före detta interim mästaren i lättvikt, Tony Ferguson, kommer att möta Paddy Pimblett.

Paddy Pimblett är fortsatt obesegrad i UFC

UFCs president, Dana White, offentliggjorde på fredagen att matchen kommer att äga rum den 16:e december på den numrerade galan UFC 296. Eventet äger rum på T-Mobile Arena i Las Vegas. Han bekräftade även en welterviktmatch mellan Stephen Thompson och Shavkhat Rakhmonov. I den sistnämnda fighten har både utövarna kommit överens om en match mot varandra på sociala medier. Matcherna förväntas vara en del av huvudkortet på Viaplay.

Pimblett förväntades ursprungligen inte att återvända i år, efter att ha skadat sin fotled i sin kontroversiella seger över Jared Gordon på UFC 282. Den engelska stjärnan sade då att skadan var allvarligare än först antaget. Nu får den 28-årige Pimblett chansen att ta hem en seger mot det största namnet han har mött i sin karriär, även om matchens tidpunkt verkligen är fördelaktig. Ferguson har förlorat sex raka matcher, med start från hans misslyckade försök att erövra interim titeln i lättvikt mot Justin Gaethje på UFC 249.

I sin senaste match blev Ferguson besegrad av Bobby Green under UFC 291. Senare attribuerade han sin förlust till ett ögonpetning från sin motståndare, vilket hindrade honom från att prestera i buren. Ferguson står med ett totalt matchfacit som lyder 25-9-0.

Pimblettt, i sin tur, har tagit hem fyra raka vinster sedan han skrev kontrakt med UFC. Han står med ett totalt matchfacit son lyder 20-3-0.

UFC 296: Preliminärt matchkort

Leon Edwards vs. Colby Covington (titelmatch i weltervikt)
Alexandre Pantoja vs. Brandon Royval (titelmatch i flugvikt)
Shavkat Rakhmonov vs. Stephen Thompson
Paddy Pimblett vs. Tony Ferguson

The post Paddy Pimblett möter Tony Ferguson på UFC 296 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela