I en ny intervju gör Paulo Roberto en tvärvändning kring sitt sexköp. Nu säger han att hon var där ”100%” frivilligt.

Paulo Roberto: Hon var där frivilligt, 100%

I maj, 2020, kom det fram att Paulo Roberto blivit arresterad för sexköp i samband med en polisrazzia i Stockholm. Kort därefter medverkade han i en intervju med Jenny Strömstedt på TV4. Under intervjun sa han bland annat att kvinnan med största sannolikhet varit dittvingad. Ett uttalande han idag tar tillbaka.

Under en intervju i programmet Dialogiskt, drivet av Victor De Almeida, gör Paulo en vändning och påstår att offret var där helt frivilligt.

Jag upplevde det som att hon var där frivilligt, hundra procent. Annars skulle jag ha gått därifrån.

Flera gånger under intervjun lyfter han fram hur köpet ägde rum i en lyxvåning på Östermalm, hur kvinnan hade ”fina” kläder och att bilder på flashback påstås visa kvinnan handla på NK.

Hon handlar på NK – hon har det bra.

Senare i intervjun jämför han motståndet mot sexhandel med det mot proffsboxning.

Många proffsboxningsmotståndare skrev om oss proffsboxare att vi var prostituerade. För att rika människor skulle få nöjet att se arbetarkillar slå varandra.

Jämställdhetsministern kritiserar Robertos uttalande

I samband med att intervjun släpptes gick jämställdhetsministern Paulina Brandberg (Liberalerna) ut och kritiserade Paulos uttalanden. Bland annat lyfter hon fram polisförhören där offret själv hade sagt att hon var utsatt och att hon inte hade något val. Detta sa hon i kommentar till Göteborgs Posten:

Kvinnan Paolo köpte sex av sa i förhör att hon var utsatt och befann sig i en situation där hon inte hade något annat val.

Dessutom kommenterar hon om flashbacktråden med bilderna på det påstådda offret på NK. Bilder hon menar föreställer en annan kvinna en den som faktiskt togs in på polisförhör.

Jag har läst flashbacktråden och sett vilken kvinna som hängs ut där. Det är inte den kvinnan som var aktuell i sexköpsärendet med Paolo Roberto, så det stämmer inte.

The post Paolo Roberto jämför motståndet mot prostitution med motståndet mot boxning appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela