Paul Felder har länge pratat om en återkomst till sporten. Något som nu kan vara nära att bli verklighet.

Paul Felder om en comeback

”The Irish Dragon” har på senare år gjort karriär som expertkommentator för UFC. Hösten 2020 var sista gången han själv klev in i buren. I en match han tog på fem dagars notis förlorade han via delat domslut mot den forne lättviktsmästaren Rafael Dos Anjos.

Sedan dess har han kommit att bli en uppskattad närvaro på de många galor han jobbat under. Men trots det har han flera gånger uttryckt ett sug att återvända till sporten. Bara ett år efter beskedet om pension berättade han under en intervju med Brendan Fitzgerald att han tyckte sig ha ouppklarade saker att handskas med gällande MMA.

Truthfully, for the first time in a very long time since retirement, I feel like since the triathlon season has slowed and there’s not a lot of races, that I’ve really kind of had a chance to reflect on that it’s over, that I’m not fighting anymore.

Felder har fortsatt hålla sig i form. Bland annat har han tävlat i triathlon, en kombination av löpning, cykling och simmning. Något som exempelvis Diaz-bröderna ägnat sig åt under deras respektive karriärer.

Testas av USADA

Det är nu officiellt att Felder testas av USADA, som fram till januari 2024 är de som sköter dopingkontroller för UFC. Deras krav är att en fighter måste befunnit sig i deras system och då testats frekvent under sex månader för att godkännas tävla.

Dock förtydligade Paul beslutet att testas som en ”ifall att” lösning. Detta berättade han för sin ESPN-kollega Marc Raimondi.

Felders senaste vinst var mot Edson Barboza på UFC 242. Han är i dagsläget 39 år gammal och har ett sammanlagt matchfacit på 17 vinster och sex förluster.

The post Paul Felder testas av USADA – comeback kan vara nära appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela