PFL MMA är den senaste idrottsorganisationen att få en massiv investering från Saudiarabien. Kan organisationen börja konkurrera med UFC på allvar?

PFL MMA fortsätter storsatsa

Under de senaste månaderna har PFL MMA varit tydlig med sin önskan att utmana UFC. Organisationen de skrivit kontrakt med några stora namn för att göra det till verklighet. Endast under 2023 har PFL skrivit kontrakt med stora namn som UFCs tidigare tungviktsmästare Francis Ngannou, kändisboxaren Jake Paul, boxningsstjärnorna Amanda Serrano och Savannah Marshall, med flera.

Sedan tidigare har organisationen kontrakt med stora namn som Kayla Harrison och Claressa Shields. Båda har bärgat hem dubbla OS-guld i sina tidigare discipliner. Harrison i judo och Shields inom boxning.

Sveriges Sadibou Sy tog hem föregående vinst i organisationens welterviktsturnering och han tog sig nyligen vidare till årets final. Andra svenska fighters som Cornelia Holm och Ali Taleb är kvar i organisationens europeiska turnering för året.

Nu har Saudiarabien visat intresse för MMA. Tidigare i dag meddelade Saudiarabiens Public Investment Fund sina planer på att ge sig in i kampbranschen efter en rapport från Sportico.

100 miljoner amerikanska dollar

För att vara specifik meddelade PFL att Saudiarabiens PIF har investerat 100 miljoner amerikanska dollar i företaget. De har nu köpt en minoritetsägarandel i företaget, men det är inte allt. Enligt rapporter förväntas PIF finansiera företagets kommande försök inom pay-per-view-sektorn.

Förra året höll PFL sin allra första pay-per-view, med huvudmatchen mellan den ovannämnda Harrison och Larissa Pacheco. Det förväntades dock bara vara en testkörning inför en framtida pay-per-view-division. Fighters som tidigare nämnda Harrison, Ngannou och Paul förväntas bidra till att bygga upp den delen av verksamheten.

Med denna massiva investering från Saudiarabien kan man ana att landet kommer vara inblandade i eventen som går under namnet PFLs Superliga. Den ovannämnda satsningen är inte Public Investment Funds första inom sport och idrott. Under de senaste åren har de blivit en stor investerare i Newcastle United och till och med grundat LIV Golf.

The post PFL storsatsar med Saudiarabiens MEGAINVESTERING i MMA appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela