MMA-pionjärerna Oleg Taktarov och Jeff Monson kommer att möta varandra i en boxningsmatch nu i Augusti.

Pionjärerna möts i boxning – kombinerad ålder på 107 år

Två sanna pionjärer inom sporten är på väg tillbaka. Oleg Taktarov (55 år gammal) och Jeff Monson (52 år gammal) kommer att snöra på sig handskarna för att mötas i en boxningsmatch den 18:e augusti. Den förstnämnde har inte gått match sedan 2008 och Monson syntes senast i MMA-buren för sex år sedan.

De två var tidiga med sitt fokus på MMA, snarare än att stanna i sina respektive sporter. Taktarov gick match så tidigt som på UFC’s femte event, anordnat 1995. Monson debuterade 1997 och har under sin karriär gått 88 proffsmatcher.

Matchen kommer att utspela sig över tre två-minuters ronder i Moskva.

Oleg Taktarov vs. Jeff Monson boxing match taking place on the 18th of August in Moscow. 3×2 minutes rounds. Taktarov is 55 years old, Monson is 52. pic.twitter.com/fDm6zGu68V

— Matysek (@Matysek88) August 11, 2023

Monson blev snabbt en populär figur inom sporten. Detta då han är och var väldigt öppen med sina åsikter. Han är en självutnämnd anarkokommunist och har för detta fått mycket kritik från fansen hemma i USA. Han har flera kommunistiska symboler tatuerat på sin kropp.

Efter att han beslutade att slita med MMA har han prövat på andra sporter, bland annat Bare Knuckle boxning.

Bristande markandsföring

Trots att det är mindre än en vecka kvar har nästintill ingen marknadsföring gjorts för mötet fram tills nu i veckan. Monson har inte adresserat matchen medans Taktarov delade en länk för att streama matchen för några dagars sedan. Utöver det har den helt och hållet flugit under radarn.

The post Pionjärerna bokade för comeback – med en kombinerad ålder på 107 år appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela