Nyheter


Renato Vidovic redo för FCR-titeln: ”Han är inte på min nivå”

Publicerat 17 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan Romare, Tomasz PiwinskiNästa månad på lördag den nionde september återvänder Göteborgs och Fighter Centres Renato Vidovic (4-1) för att möta Jonny Touma (5-2) om den vakanta flugviktstiteln på Fight Club Rush (FCR) 17.

Det är dock inte den första gången som Vidovic bokats för en titelmatch i FCR. 

På föregående gala ställdes Vidovic mot Amir Malekpour i en match som också skulle utgöra en ny flugviktsmästare. Precis när herrarna hade börjat hitta rytmen skedde något både oväntat och tragiskt – Malekpour råkade omedvetet peta Vidovic i ögat. 

Det var märkvärdigt illa för Vidovic, som slutligen tvingades avbryta matchen eftersom han inte kunde se. Titelmatchen blev ogiltigförklarad och ingen ny mästare kröntes. 

– Matchen slutade med ett totalt antiklimax, berättar Vidovic i exklusiv intervju med Maximum Sports. I själva stunden så kunde jag inte tänka klart alls i några sekunder på grund av smärtan. Det vår en ny sorts smärta jag aldrig upplevt innan. Det ilade till i bakhuvudet och jag såg helt svart. Mina första tankar var att jag måste ställa mig upp för att fortsätta. Samtidigt som domaren talar om för mig att ligga kvar och ta min tid. När läkaren kommer in så inser jag ganska snabbt att det är värre än vad jag tror. 

– Minuterna går och så börjar jag inse att matchen nog kommer att brytas. Jag känner hur ögat svullnar mer och mer och i samma stund som matchen bryts och jag inser att det är över, så börjar tankarna skifta från besvikelse till rädsla för att ögat ska vara allvarlig skadat.

Som tur är har Vidovic mer eller mindre återhämtat sig helt – men filmkvällar på nätterna kanske blir något otydligare. 

– Återhämtningen har varit ok. Jag har varit tvungen att vila från all sparring veckorna som förlåt efter matchen. Men det har varit positivt. Kroppen har fått återhämta sig ordentligt och jag har fokuserat på annan typ av träning samt en del teknikträning istället. Jag ser fortfarande lite suddigt framförallt på kvällarna men det går att leva med. Läkarna kan inte se några andra eller övriga permanenta skador på ögat.

Det var tänkt att Vidovic och Malekpour skulle gjort upp i en returmatch. Malekpour fick dock chansen att debutera i stororganisationen Cage Warriors och det blev en minst sagt lyckad debut!

Det lämnade för en återvändande Touma att kliva in som titelutmanare. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Jonny är en mycket känslostyrd fighter…”

Touma har ett matchfacit på 3-1 i FCR och har även utmanat om flugviktstiteln i UAE Warriors. Han har länge ansetts som en av de bästa flugviktarna i Sverige, men Vidovic anser sig själv vara snäppet bättre än alla andra konkurrenter. 

– Jag blev lite förvånad först. Men förstår givetvis Amirs val att hoppa på Cage Warriors-tåget, det kommer gå bra för honom där. Jonny har ju också ångat på bra med sin karriär. Han är ett bra motstånd. Men inte på min nivå. Ingen av dem är det och jag kommer jaga ner dem allihop.

Malekpour och Touma har tidigare tränat tillsammans under många år. De har sina likheter men givetvis flera skillnader också. 

Vidovic har inte personligen ändrat sin uppladdning särskilt mycket men ser noterbara skillnader i hur Malekpour och Touma fightas. 

– Jag har inte ändrat mitt camp något efter min nya motståndare, jag kommer göra min grej, oavsett vem det är. Största skillnaden i fightingstil mellan dem tycker jag är att Amir har mer fighter-IQ. Men han är lättare att kalkylera. Jonny är en mycket känslostyrd fighter med känslorna utanpå och det kan göra honom farlig emellanåt, men också väldigt sårbar.

Vidovic utstrålar självsäkerhet och vem kan klandra honom då han är obesegrad i fem raka matcher?

Med avslut i alla utom en av sina senaste vinster så har Vidovic definitivt backat upp i stort sett allt han sagt. 

När det gäller vad Vidovic anser att han är bättre på än Touma är svaret lika kort som det är kyligt: ”Allt,” säger Göteborgaren. 

Hittills har fansen ingen anledning att tro på något annat än att Vidovic levererar underhållning och högt tempo, vilket mer eller mindre är vad han lovar inför mötet med Touma på FCR 17. 

– Missa inte Sveriges bästa matcher och gala, avslutar Vidovic. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vinner titeln på FCR 17: Renato Vidovic eller Jonny Touma? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Renato Vidovic redo för FCR-titeln: ”Han är inte på min nivå” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela