För ett par veckor sedan tävlade Finlands Robert Helenius mot världsstjärnan Anthony Joshua i en boxningsmatch. Ett dopingtest han tog inför matchen har visat positiv. Nu har Helenius uttalat sig om händelsen.

Robert Helenius – ”Vill skicka ett meddelande till Anthony Joshua”

Helenius hade hoppat in som ersättare med kort notis och fick en tuff kväll inne i ringen. Joshua gick en fin match och i den sjunde ronden skickade han iväg en högerkrok som knockade den Stockholmsfödda Helenius. Läsaren kan ta del av det avslutet i klippet nedan.

The ringside angle of THAT @anthonyjoshua finish and the celebration #JoshuaHelenius pic.twitter.com/7qasKMjJmt

— DAZN Boxing (@DAZNBoxing) August 12, 2023

Enligt uppgifter från Yle Urheilus misstänks Helenuis använt sig av en östrogenblockerare. Preparatet har en positiv effekt på produktionen av testosteron. Den aktiva substansen är letrozol och är inte tillåten enligt Wadas regelverk.

Via sitt Insatgram-konto uttalade sig Helenius om situationen. Finländaren förnekade starkt att han skulle fuskat medvetet. Översättning via Svenska Yle.

Jag fick precis veta om det positiva testet. Jag vill skicka ett meddelande till Anthony Joshua och alla boxningsfans att jag inte har fuskat och skulle aldrig göra det. Jag arbetar frivilligt tillsammans med Vada och BBBofC och gör allt jag kan för att rentvå mitt namn.

Joshua har tagit hem två raka vinster och står med ett totalt matchfacit som lyder 26-3-0.

”Jag är lite chokad”

I ett uttalande till Svenska Yle utvecklade Helenius sitt resonemang. Stockholmssonen ifrågasatte bland annat logiken i att börja fuska nu, eftersom 39-åringen börjar närma sig slutet på sin karriär.

Jag har alltid ansett mig vara ärlig och aldrig använt något även om det skulle ha funnits möjligheter. Varför skulle jag göra det nu i slutet av karriären? Det är lite för tidigt att säga nåt men det kan vara så att det fanns något i maten eller i kosttillskott. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag är lite chockad. Jag kan med hundra procents säkerhet säga att jag inte medvetet tagit något. Jag svär att jag är en ren idrottare.

39-åriga Helenius står nu med ett totalt professionellt matchfacit som lyder 32-5-0.

The post Robert Helenius uttalar sig efter dopinganklagelsen appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela