Nyheter


Robin Roos om stora titelvinsten: ”Styrde från första sekunden till sista”

november 7, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris ”The Kiss” ÖnnerbyEfter helgens storseger kan Robin ”Pretty Boy” Roos numera titulera sig som mellanviktsmästare i Superior Challenge efter att ha avslutat den forne Bellatorbritten Kevin Fryer via TKO i den andra ronden på Superior Challenge 26. 

Det var en stor match mot en rutinerad motståndare och dessutom stod en titel på spel. För vissa fighters hade det kunnat tillbringa oerhört mycket press som skulle kunna tynga ner personen. 

”Pretty Boy” kände sig dock hemma i rampljuset. 

– Jag kände ingen större press på grund av bältet, jag visste samma sak som jag alltid vet när jag går in i en match: om jag lever upp till mitt potential och det jag har inom mig så är det bara en tidsfråga innan min motståndare bryts ner och jag går ut som segrare, berättar Roos för Maximum Sports. Bältet är alltid bara en bonus!

Roos hade förväntat sig att Fryer skulle ha en brottningsbaserad taktik då ”Pretty Boy” är en minst sagt fruktad striker. 

Västeråssonen satte dock tidigt in de effektiva och brutala bensparkarna han är känd för – något som satte tonen för matchen. 

– Jag är väldigt nöjd med matchen då jag kände att jag styrde från första sekunden till sista. Det finns alltid saker man hade kunnat förbättra men jag tycker att jag lugnt och metodiskt bröt ner min motståndare för att sedan leverera dödsstöten. Med andra ord är jag nöjd med min prestation!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Känns lite overkligt”

Nu har Roos något som många andra fighters strävar efter: mellanviktstiteln i Superior Challenge. 

Han har nu intagit en plats som många fighters kämpar emot varandra för att få och det finns säkerligen flera talanger som har siktet inställt på Roos. 

– Champ life har nog inte riktigt slagit in än och det känns lite overkligt, men som alltid efter en match så finns det en viss känsla av tomhet men jag är väldigt glad och kunna kalla mig själv champ!

I dagsläget ser Roos ingen självklar titelutmanare eller nästa motståndare utanför Superior Challenge.

När faktumet att han är regerande världsmästare i Superior Challenge väl lagt sig tror han att framtidsbilden kommer att klarna. 

– Jag har ännu inte planerat något framåt, jag gillar att jaga men kommer självklart också försvara bältet. Med lite tid kommer nog vägen framåt bli tydlig.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Robin Roos göra sitt första titelförsvar mot?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Robin Roos om stora titelvinsten: ”Styrde från första sekunden till sista” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela