Khamzat Chimaev har stött på hinder längst med vägen mot mellanviktstiteln i form av en skadad hand efter matchen mot Kamaru Usman.

Uppdatering om Khamzat Chimaev – ”Avslitet ligament i handen”

Den obesegrade utmanaren, som troligen är näst på tur för en match mot mellanviktsmästaren Sean Strickland efter sin seger över Usman under UFC 294, kommer att vara borta åtminstone en månad på grund av ett avslitet ligament i handen. Detta enligt en rapport från ESPN.

Efter sin seger över Usman (20-4 MMA, 15-3 UFC) via ett enhälligt domslut i Abu Dhabi för åtta dagar sedan, sa Chimaev (13-0 MMA, 7-0 UFC) att han trodde han brutit sin högra hand. Men hans manager, Majdi Shammas, berättade för ESPN att han kommer att ha en skyddsskena i fyra veckor och sedan se hur handen känns.

Strickland (28-5 MMA, 15-5 UFC) stod för en skräll när han besegrade Israel Adesanya via enhälligt domslut och vann titeln på UFC 293 i september. Han var öppen med att han inte ansåg att Chimaev hade gjort tillräckligt för att förtjäna en titelmatch, särskilt eftersom han kämpade mot en motståndare som debuterade i viktklassen med mindre än två veckors varsel. UFC-presidenten Dana White har dock sagt att vinnaren i den ovannämnda drabbningen skulle belönas med en titelmatch.

Chimaevs seger över Usman var hans första i mellanvikt på över tre år. Två vinster efter det var i weltervikt, och en tredje var vid en catchvikt på 180 pound. Detta efter att Chimaev missade vikten för sin tilltänkta match mot Nate Diaz förra året. Istället fick Kevin Holland stå för motståndet.

The post Så mycket skadade Khamzat Chimaev sin hand under UFC 294 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela