Nyheter


Sadibou Sy inför miljonturneringen: ”Vill skriva historia”

november 15, 2023

 

By Sebastian Vendel-MartinezFörra året skrev svenske Sadibou Sy (16-6-2) historia genom att bli den första svensken att vinna PFL:s miljonturnering och blev därmed även den första svenske mästaren i organisationen. 

Årets turnering pågår och än en gång har Sy lyckats ta sig till final. Det är dock ingen mindre än den stenhårde ryssen Magomed Magomedkerimov den 24 november.

Under turneringen år 2021 var det just Magomedkerimov som besegrade Sy och satte stopp för svenskens framfart. 

Nu inför returmatchen känner Sy sig lugn och redo för allt som väntar, då han har hittat en slags harmoni 

– Helt ärligt, jag känner ingen press, bara att jag är väldigt taggad och har jobbat stenhårt, det är inte på grund av tur att jag är här, berättar Sy i intervju med Tobias Lindqvist från Maximum Sports systersida Frontkick.online. Jag sätter så hög press på mig själv, jag är min största kritiker, jag tränar på ett sådant sätt att jag är stolt över mig själv hur det än går.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Jag började ju inte fajtas med prispengarna i huvudet”

PFL utmärker sig från konkurrerande MMA-organisationer som UFC då fighters kvalar in till turneringen som kröner vinnaren med en miljon dollar. Det är en möjlighet som få fighters på jorden får och det är något som har lockat flera stora profiler till PFL. 

Givetvis är prispengarna en faktor för Sy, men inte en avgörande sådan. 

– Självklart gör pengarna en stor skillnad, det är ju så mycket pengar, men det som driver mig är inte pengarna utan det är att se till att vinna matchen och fortsätta utvecklas som fajter. Jag började ju inte fajtas med prispengarna i huvudet. Jag vill pusha mig mig själv skriva historia, göra sådant som ingen gjort innan.

– Med framgångarna som fajter så kommer vinstpengar och sponsorpengar. Det är på den nivån jag fajtas på, det är inte på grund tur som jag är här, det är hårt arbete som ligger bakom det och jag är värd det. Men självklart otroligt kul med pengarna.

I år har Sy vunnit tre raka matcher, varav två via brutal knockout. Hans senaste knockoutvinst, över australiensaren Shane Mitchel, blev viral och gjorde succé i MMA-communityn. 

– Det är en femrondare, tränar för 25 minuter både fysiskt och mentalt. Jag har dock svårt att stilmässigt se att han klarar mer än två-tre ronder, det är min känsla, jag kommer alltid att leta avslut utan att kompromissa med vinsten. Jag kommer inte sätta mig själv i en position där jag tar onödiga risker.

Sy skrev redan historia förra året men han kan göra det igen i år om han vinner två raka turneringar. Mycket i MMA är osäkert men om Sy har visat sig vara något så är det konsekvent och talangfull, en bra kombination inför finalmatchen. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du Sadibou Sy vinner PFL:s turnering två år i rad? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Sadibou Sy inför miljonturneringen: ”Vill skriva historia” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela