Nyheter


Sadibou Sy vs Carlos Leal i PFL – så påverkas matchen av viktmissen

Publicerat 23 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezI natt återvänder den svenske mästaren och turneringsvinnaren 2022; Sadibou Sy, till PFL! Sy ställs mot brasilianske Carlos Leal i semifinalen i den pågående welterviktsturneringen. 

Invägningarna skedde i natt och dessvärre var det inte alla som klarade vikten – Leal var en av de. 

Medan detta skulle kunna ge en fördela för Leal, som inte behövde banta ner sig lika mycket för matchen, så har PFL instiftat extra konsekvenser utöver det vanliga. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Så straffar PFL viktmissar

Under PFL-reglerna så kommer en fighter som har missat vikten givetvis att böta en del av sin lön till motståndaren – men konsekvenserna tar inte slut där. Dessutom kommer Leal få ett poängavdrag om matchen går till domslut, vilket kan drastiskt påverka matchutgången. 

Sy har ett fläckfritt rekord vad gäller att klara vikten. Som en ständigt professionell fighter som förhåller sig till reglerna har Sy visat sig vara en fighter att räkna med. 

Just nu är Sy inne på sitt livs bästa vinstsvit med hela sex raka segrar inklusive en seger över den forne UFC-stjärnan Rory MacDonald.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur slutar Sadibou Sy vs Carlos Leal i PFL?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Sadibou Sy vs Carlos Leal i PFL – så påverkas matchen av viktmissen dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela