Nyheter


Samuel Bark inför comebacken i Oktagon: ”Första gången i min karriär…”

Publicerat 25 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Jhonaton Michael, Andres ViraccaPå lördag återvänder den svenske succéfightern och thaiboxningsexperten Samuel ”Sammon Decker” Bark (8-2) till stororganisationen Oktagon efter att ha fått sin vinstsvit bruten i sitt senaste framträdande. 

Inför mötet med Losene Keita på Oktagon 39 i våras hade Bark en fem matcher lång vinstsvit, men han fick dessvärre se sig besegrad via TKO i den tredje ronden. 

Trots sina briljanta resultat fram tills dess så avslöjar Bark att han knappt haft de bästa förutsättningarna. 

Nu inför sin återkomst har Bark startat sitt egna kampsportsgym – något som har gett honom den bästa förberedelsen hittills. 

– Framförallt har jag ett gym att träna på, jag har inte haft det innan, berättar Bark i intervju med Maximum Sports. Jag har tränat på Nordic wellness, men nu har jag startat ett eget gym. Så för första gången under min MMA-karriär har jag haft ett ordentligt camp, det har jag aldrig haft innan.

Enligt Bark själv så hade han dessutom inte visat lika mycket variation i sitt sätt att fightas tidigare. Medan resultaten varit framgångsrika så erkänner han att han varit något enformig. 

Bark har tagit alla nödvändiga lärdomar från sitt nederlag och har dedikerat sin tid till att utvecklas som fighter. 

– Jag förstod väl att folk har väl kollat alla min matcher och fattar att jag bara söker clinch. Det var väl det jag lärde mig, jag kan inte fortsätta bara söka clinch, jag måste jobba på allt.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Det finns risk för submissions!”

Den svenske thaiboxaren får dock ingen enkel match i sin återkomst. Han ställs mot den tyske toppfightern Eduard Kexel (8-1) – som vunnit EM-guld samt VM-silver som amatör. 

– Jag vet inte alls mycket om honom. Han är aggressive, explosiv och kontringsfighter, han väntar och vill pricka med slag. Han är ju helt klart en farlig motståndare. Det är väl det jag vet.

Barks något avslappnade inställning inför matchen bottnar i att han nu äntligen känner sig som en komplett fighter som kan ta matchen där den hamnar. 

– Förvänta er avslut på något sätt. Antagligen där jag testar min brottning, mitt topp game på marken, det kan vara ground and pound, submissions, stående, min boxning. Jag vet inte var vi kommer hamna, jag tar det där vi hamnar.

– Det finns risk för submission!

Självkritiken är märkbar och känslan är påtaglig. Bark siktar fortfarande på de högsta höjderna och största matcherna. 

”Sammon Decker” är mer komplett och förberedd än någonsin. Det som förväntas är inte enbart en återkomst, men snarare en renässans. 

– Fansen kan förvänta sig att jag inte bara letar clinch, jag kommer göra allt möjligt för att avsluta honom, vad som än krävs. Jag kommer köra boxning, mark, brottning, jag kommer inte vara så enformig som jag varit. Förvänta er något helt annat. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Samuel Bark på Oktagon 45? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Samuel Barks nya vändning inför comebacken: ”Första gången i min karriär…” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela