Nyheter


Se Allstarstränarens fina hyllning till Khamzat: ”Stolt över dig”

Publicerat 23 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev BonhageI helgen kunde Khamzat Chimaev, som inledde sin karriär i Sverige, säkra sin största seger hittills och han fick en fin hyllning av sin forne huvudtränare Andreas Michael

Det var efter tre tuffa ronder med den forne UFC-mästaren Kamaru Usman som Khamzat kunde utses som segrare via majoritetsdomslut. 

Kort efter den storslagna segern tog Michael – huvudtränare på Khamzats före detta MMA-gym Allstars Training Center – till sociala medier för att uttrycka sin stolthet. 

– Congratulations [Khamzat Chimaev], visste du skulle vinna, jag är stolt över dig. Du kommer bli Champ. Lycka till

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Utvandrade från Sverige 

Sedan han kom till Sverige i 2011 som asylsökande och inledde sin professionella MMA-karriär 2018 med Allstars i ryggen. 

Med Sveriges främsta MMA-team bakom sig kunde Khamzat gå från klarhet till klarhet med fina segrar i bland annat Brave CF. 

Ett par månader efter sin femte raka seger i UFC valde dock Khamzat att lämna Sverige för att bosätta sig i och representera Den Förenade Arabemiraten. 

Under en frågestund med fansen inför UFC 294 förklarade Khamzat att det var för träningen och klimatet. 

– Jag flyttade hit för att det är bättre träning, sade Khamzat. Allt passar bra för mig här. Sol, inte depression och nio månader vinter. Jag älskar Stockholm, det är min stad. Kommer åka fram och tillbaka. Kommer alltid uppskatta den staden.

Det finns dock spekulationer om andra, bidragande faktorer. 

Hursomhelst så verkar stämningen mellan Khamzat och Michael vara fortsatt god och allt talar för en fortsatt fin relation. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Khamzat kommer träna under Andreas Michael igen? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Se Allstarstränarens fina hyllning till Khamzat: ”Stolt över dig” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela