Nyheter


Se Khamzat Chimaevs hälsning till den nykrönta UFC-mästaren Leon Edwards

Publicerat 22 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev BonhageI helgen blev Leon Edwards ny welterviktsmästare i UFC och svenske Khamzat Chimaev hoppas på ett möte inom kort. 

Edwards säkrade en av årets största skrällar när han i underläge knockade den tidigare, dominanta mästaren Kamaru Usman sent i den allra sista ronden. 

Det dröjde inte länge innan Khamzat riktade sin uppmärksamhet mot Edwards med en hälsning på sociala medier. 

Congratulations @Leon_edwardsmma see you soon boy 🤝🤪 pic.twitter.com/wWbFiD00An

— Khamzat Chimaev (@KChimaev) August 21, 2022

– Grattis [Leon Edwards], vi ses snart kompis, skrev Khamzat.

Läs mer

Dustin Poirier vill fightas – Här är fem potentiella motståndareHåkon Foss öppnar upp om den galna karriären: ”Kill or be killed!”Kritikstorm mot svensk MMA-sajt – läsare rasar mot artikel fylld av homofobiWolf Fight Promotion debuterar i ny svensk stad med femte galan!

Skulle mötas tre gånger – alla matcher ställdes in

Ett möte mellan Khamzat och Edwards har varit planerat ett flertal gånger. När obesegrade Khamzat slog igenom i UFC och var ute efter en topprankad motståndare bokades han för ett möte med Edwards i december 2020. 

Då fick Edwards dra sig ur mötet på grund av sjukdom. Matchen bokades om till januari 2021, men då var det Khamzat som tvingades dra sig ur. Khamzat vs Edwards bokades en tredje gång i mars samma år men än en gång fick svensken hoppa av matchen på grund av hälsoskäl. 

Härnäst är Khamzat inbokad för ett möte med publikfavoriten Nate Diaz på UFC 279 nästa månad. Å andra sidan förväntas Edwards möta Usman i en returmatch i sitt nästa framträdande. 

När tror du Khamzat Chimaev och Leon Edwards möts?

Inlägget Se Khamzat Chimaevs hälsning till den nykrönta UFC-mästaren Leon Edwards dök först upp på Välkommen till Maximum Sports.

Dela