Sean O’Malley berättar att han tycker sig ha presterat bättre än Merab Dvalishvili mot den tidigare mästaren.

Sean O’Malley pikar Merab Dvalishvili

Bantamvikten har flera möjliga matcher nu när bältet bytt midja. Sean O’Malley avslutade Aljamain Sterling i andra ronden av deras möte. Men den för många tydligaste kandidaten är Merab Dvalishvili.

Merab har tidigare undvikt en titelmatch då Sterling är hans personliga vän. De två hade en överenskommelse om att Sterling skulle ge ifrån sig bältet för att Merab sedan skulle kunna vinna det. Nu är framtiden oviss för ”The Funk Master” och det är osäkert huruvida han vill gå returen mot O’Malley, eller om det blir en flytt upp till fjädervikt. Men tills dess verkar UFC vara inställda på att boka Dvalishvili för en titelmatch.

Merab har en pågående vinstsvit på nio raka. Just de senaste åren har han lyckats ta sig igen topprankat motstånd som på löpnade band. Kanske mest imponerande hur han besegrade forne mästaren Petr Yan. En fighter som O’Malley också besegrat. En match ”Suga” själv tycker att han utförde bättre än Merab. Detta skriver han i ett inlägg på Twitter.

It took mediocre Merab 5 rounds to beat Peter I beat him in 3

— Sean O’Malley (@SugaSeanMMA) September 9, 2023

Argumentet som O’Malley lyfter fram är att han bara behövde tre ronder för att besegra Yan, medans Merab ’behövde’ fem. Det han utesluter är att de båda matcherna gick till domslut.

Flera bantamviktare står på kö

Viktklassen har fått nytt liv med maktskiftet. Tidigare nämnda Merab är högaktuell för en titelmatch. Men även andra fighters så som Cory Sandhagen och Marlon ”Chito” Vera. Dessutom är Henry Cejudo fortfarande rankad som nummer tre, trots tveksamhet kring fortsatt aktivitet.

The post Sean O’Malleys pik till ”mediokra” Merab Dvalishvili appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela