Shavkat Rakhmonov får sin utmaning accepteradMMA & UFC NYHETER – SVERIGE

UFC:s Shavkat Rakhmonovs (16-0) tidigare utmaning i welterviktsklassen ser nu ut att äntligen bära frukt. Är Shavkat ett av de farligaste namnen just nu?

Är Shavkat Rakhmonov welterviktens talangfulla doldis?

Det har varit svårt för Rakhmonov att boka matcher sedan den imponerande submission-vinsten mot Neil Magny (26-9) i juni. Rakhmonov har inlett sin proffskarriär med 16 raka vinster och har ett matchfacit på 4-0 sedan han kom in i UFC. Rakhmonov är möjligen ett av de farligaste namnen i 77-kilosklassen just nu, och har utmanat ett flertal fighters den senaste tiden. Bland annat ville 27-åringen möta Stephen Thompson (16-6-1) som tackade nej.

Rakhmonov står redo och verkar nyligen fått ett genomslag i ett inlägg på sociala medier mot ett av divisionens toppnamn.

Shavkat Rakhmonov har fått Geoff Neals uppmärksamhet

I ett inlägg på Twitter hintar Geoff Neal (15-4) om intresse för att ta sig ann Kazakstans obesegrade Rakhmonov i oktagonen. Neal är i dagsläget rankad sexa och vore därför ett passande steg upp i divisionen för nummer tio rankade Rakhmonov.

Had my team call Sean this morning. Be careful what you wish for. See you soon @Rakhmonov1994

— Geoff (handzofsteel) Neal (@handzofsteelmma) October 6, 2022

Neal har två raka vinster inklusive hans knockout-vinst mot Vincente Luque (21-9-1) i augusti. Dessförinnan vann Neal mot Santiago Ponzinibbio (28-6) via delat domslut och bröt förlustsviten han lidit mot Magny och Thompson.

Rakhmonov har utmanat Neal tidigare, men mötte ingen vidare entusiasm. Ett par månader senare ser det där emot ut som Rakhmonov till slut fångat Neals intresse. Ett möte mellan Neal och Rakhmonov skulle vara logiskt med tanke på hur divisionen ser ut just nu. Det vore också ett klassiskt striker vs. grappler-möte.

Det är oklart hur vida UFC nappat på idéen ännu, men för Rakhmonovs del ser det ljust ut att få sin önskan uppfylld. Vad tycker ni, vore detta en intressant matchning i weltervikten?

The post Shavkat Rakhmonov får sin utmaning accepterad appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela