Efter att blivit den andra svensken att bli mästare i ONE Championship kommer nu Smilla Sundell att gå sitt första titelförsvar där hon återigen möter Jackie Buntan som hon besegrade i titelmatchen om stråviktsbältet i Muay Thai.

Smilla Sundell möter revanschsugen Jackie Buntan

Damerna kommer att mötas vid ONE Fight Night 14 den 29 september i Singapore Indoor Stadium.

Utöver att bli den andra svensken någonsin att erövra en ONE-titel så blev Muay Thai-sensationen även den yngsta bältesinnehavaren i ONE Championships historia. Den endast 17 åriga Sundell gjorde detta genom en dominant seger över Buntan via enhälligt domslut i april förra året.

Sedan detta har det varit svårt att skaka fram motståndare till svenskan som istället för ett titelförsvar senast fick gå en kickboxningsmatch mot Milana Bjelorgrlic vid ONE Fiday Fights 18 den 26 maj där Sundell vann via enhälligt domslut.

Buntan har i sin tur varit mer aktiv i jakt att få en rematch mot Sundell genom att dominera Amber Kitchen och Diandra Martin.

Sundell har sagt att hon planerar att fightas både inom kickboxning och Muay Thai för att sedan gå över till MMA. Om hon lyckas försvara sin stråviktstitel hoppas hon lägga till kickboxningsbältet senare i år.

The post Smilla Sundell klar för sitt första titelförsvar appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela