Nyheter


Smilla Sundell öppnar upp om framtiden: ”Skulle möta vemsomhelst”

Publicerat 6 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezFörra helgen gjorde det svenska underbarnet Smilla ”The Hurricane” Sundell sitt första titelförsvar i ONE Championship och det blev ett lyckat sådant

Sundell satte sin stråviktstitel på spel mot atomviktsmästaren Allycia Rodrigues – som flyttade upp en viktklass i ett försökt att bli dubbelmästare. 

Brasilianskan Rodrigues inledde starkt och Sundell är i vanlig ordning självkritisk till sin prestation. Hon vände dock mot slutet av ronden och fick in flera fina träffar. 

– Direkt efter fajten när jag inte visste hur det såg ut var jag missnöjd som vanligt, det kändes så himla slafsigt, sade Sundell till Maximum Sports systersida Frontkick.online. Jag bara sprang in i första ronden och tog slag och armbågar. Det kändes bara fel liksom. Nu när jag kollar tillbaka på den då funkar det ändå.

– Jag hade så mycket energi i början av fajten. Jag tänkte att nu kör jag bara, snabbt in, händerna nere och fick stryk. Men de sista tio sekunder av ronden gjorde jag det enklare. Men när pappa sa till mig att lugna ner mig då tänkte jag ”oj shit”. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Öppnar för returmatch mot forne titelutmanaren

Med ett fåtal sekunder kvar av den första ronden fick Smilla in en rejäl träff som skakade sin motståndare, men Rodrigues klarade sig till andra ronden. 

– Hade jag fått några sekunder till så hade det varit över. Hon var väldigt stark, mycket respekt till henne som gick upp en viktklass, jag är ändå stor för min viktklass.

Sundell började ta över matchen, använde sin räckvidd, pepprade Rodrigues med slag och avslutade via TKO i den tredje ronden. 

Nu står Sundell kvar som titelhållare i divisionen och blickar framåt mot framtida titelförsvar. Hittills har det varit svårt att hitta motståndare för svenskan. 

Det verkar dock som att en ny kickboxningsdivision kommer att öppnas upp i ONE vilket öppnar för nya möjligehter. Dessutom är Sundell också redo att ta sig an Jackie Buntan; som svenskan besegrade i mötet om den vakanta titeln.

– Det finns ingen högre viktklass, men de kommer börja köra mer kickboxning i min viktklass och hoppas kunna gå titelmatch om det snart. Jag tror att Jackie Buntan och jag kommer köra nästa år. Men jag skulle fajtas mot vem som helst.

Att Sundell har allt som krävs för att bli en superstjärna råder det inget tvivel om. Det som däremot saknas är en rad med villiga motståndare – något som talar för sig själv. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se Smilla Sundell mot härnäst? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Smilla Sundell öppnar upp om framtiden: ”Skulle möta vemsomhelst” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela