Nyheter


Spence Jr vs. Crawford – Matchkort, tider, info & allt du behöver

Publicerat juli 25, 2023

By Philip Dersén

I helgen blir drömmarnas match till verklighet. Under natten till söndagen avgörs matchen mellan Terence Crawford och Errol Spence Jr på T-Mobile Arena i Las Vegas. Spence Jr och Crawford gör upp

Förr eller senare behövde det ske. De senaste åren har weltervikten dominerats av två amerikanska boxare. Errol Spence Jr och Terence Crawford har besegrat hungriga utmanare, erövrat nya VM-bälten och växt fram till några av landet bästa boxare under 2000-talet. Men deras respektive status och eftermäle kunde omöjligt nå de högsta av höjder, om de inte gick upp i ringen mot varandra. 

I helgen är det till slut dags för den efterlängtade matchen. På T-Mobile Arena i Las Vegas gör de upp om samtliga VM-titlar i weltervikt. Vinnaren blir därmed obestridd världsmästare i viktklassen, något som aldrig tidigare hänt med det rådande systemet där det finns fyra ”riktiga” VM-titlar (WBC, WBO, WBA och IBF). 

Båda är obesegrade

Deras väg framåt mot matchen har sett lite annorlunda ut. Spence Jr som står på 28 segrar som proffs, har inte varit i ringen på över 15 månader. Då besegrade han Yordenis Ugas via teknisk knockout i Arlington och inkasserade ytterligare en VM-titel. Crawford har inte heller han varit i ringen under 2023. Han förra match var i december månad när han tog sin 39:e proffsseger via en knockout mot David Avanesyan i Omaha.  

Så här några dagar innan matchen står det klart vem som bettingbolagen ser som trolig vinnare av matchen. Crawford går in som favorit och han är den mer erfarna av de båda. Med 10 raka segrar via avslut bakom sig är det rimligt att han får stå för favoritskapet. Det troligaste är dock att matchen blir en relativt jämn sådan och den kan mycket väl gå tiden ut. Ingen av boxarna har någonsin mött en lika tuff konkurrent som den de ställs mot i helgen. 

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 
Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

Galans matchkort

Start klockan 02:00 – Kan köpas som PPV på Fite.tv

Weltervikt (VM-match): Errol Spence Jr vs. Terence Crawford 
Lättvikt: Isaac Cruz vs. Giovanni Cabrera 
Bantamvikt (VM-match) : Nonito Donaire vs. Alexandro Santiago 
Super-bantamvikt: Jose Salas Reyes vs. Aston Palicte 
Super-mellanvikt: Steven Nelson vs. Rowdy Legend Montgomery 

ANNONS

Inlägget Spence Jr vs. Crawford – Matchkort, tider, info & allt du behöver​ dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela