Den mycket omtalade fighten mellan två av världens mest framstående techmoguler, Elon Musk och Mark Zuckerberg, som UFC:s president Dana White kallade ”Den största fighten någonsin i världshistorien,” kommer inte bli av i UFC

Dana White om matchen mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg

Dana White meddelade nyligen att planerna på att arrangera en storslagen UFC-match mellan de båda miljardärerna har brutit samman.

Ibland säger jag aldrig aldrig, men sannolikt inte” uttalade sig White i en intervju med ”Outkick.

Det har gått rykten om att UFC hade planer på att arrangera fighten i samband med UFC 300. Den anrika arenan Colosseum i Rom har ryktats som skådeplats för spektaklet. Både Musk och White har varit i kontakt med personer som representerar den italienska regeringen.

”Välgörenhetsorganisationer är de största förlorarna”

Den verkliga förloraren i sammanhanget är, enligt White, de välgörenhetsorganisationer som skulle ha gynnats av evenemanget. UFC:s högste chef avslöjade att Musk och Zuckerberg hade lovat att 90 procent av vinsten från matchen skulle gå till olika välgörenhetsändamål.

White uttryckte sin uppskattning för båda tech-mogulerna.

Jag gillar både Mark och Elon. Låt mig säga att de verkliga vinnarna i den här fighten skulle vara de välgörenhetsorganisationer som valdes att ta emot pengarna. Jag tror att evenemanget skulle ha genererat en miljard dollar i intäkter, och de ville att 90 procent av pengarna skulle gå till välgörenhet. Det skulle ha varit det största välgörenhetsarrangemanget någonsin, särskilt för en enda natt, och det skulle ha hjälpt många människor.

Efter att ha skapat en mediestorm föreföll det som att matchen mellan Zuckerberg och Musk slocknade. Meta’s Zuckerberg meddelade att han ”går vidare” efter att ha anklagat Musk för att ha varit osäker på att boka in matchen, medan Musk å sin sida anklagade sin affärsrival för att undvika striden. Musk avvisade också UFC:s möjlighet att arrangera en eventuell fight.

The post Storslagen match mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg i UFC går upp i rök appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela