Nyheter


Supertalangen ute efter möte med Jon Jones: ”Det är min drömmatch”

Publicerat 14 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezPå UFC 285 återvände Jon Jones (27-1) till UFC och blev mästare i tungvikt – nu hoppas den brittiske supertalangen Tom Aspinall (12-3) på att hinna få ett möte med den regerande mästaren. 

Inför UFC 285 trodde många att fransmannen Ciryl Gane skulle utgöra ett tufft test för Jones, men verkligheten gav en motsatt matchbild. Jones körde över Gane och ströp ut honom på drygt två minuter efter att knappt ha tagit någon skada överhuvudtaget. 

Vid 35 års ålder är nu Jones återigen UFC-mästare klättrar nu resten av tungviktsdivisionen mot honom. En av de som drivs av ett potentiellt möte med Jones är engelsmannen Aspinall. 

I ett framträdande på The MMA Hour förklarade Aspinall att han känner sig otroligt motiverad av att ha Jones som mästare i tungvikt. Den brittiske tungviktaren anser även att Jones utan tvekan är den bästa fightern genom tiderna. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Jag vet inte om han kommer möta unga talanger som mig”

Aspinall tror dock att chansen att han och Jones möts är minimal, men det är utan tvekan den matchen han kämpar för att få. 

– Jag tror att han förmodligen möter Stipe och lämnar det där, men jag vet inte, säger Aspinall. Jag vet inte om han kommer möta unga talanger som mig… jag kanske har fel, det är min drömmatch, helt ärligt, att möta Jon Jones. Det ger mig otrolig motivation eftersom han är mästare. Jag vet att det bara var en eller två veckor sedan, men den bästa genom tiderna är mästare i min division. 

För tillfället återhämtar Aspinall sig från en brutal knäskada som han drog på sig i huvudmatchen mot Curtis Blaydes förra sommaren. Den förlust bröt en åtta matcher lång vinstsvit, varav fem skedde i UFC. 

Aspinall sitter på femteplats i UFC:s tungviktsrankingen. Medan det finns fighters som ryske Sergei Pavlovic samt den forne mästaren Stipe Miocic – som är näst på tur – så kan Aspinalls chans vara närmre än han själv tror. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Jon Jones och Tom Aspinall kommer mötas? 

ANNONS

Inlägget Supertalangen ute efter möte med Jon Jones: ”Det är min drömmatch” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela