Nyheter


Supertalangens löfte för framtiden: ”Mer kalkylerad, pricksäker och våldsam”

november 6, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris ÖnnerbyI helgen kunde Malmöfenomenet Ali Yazbeck (4-0) behålla nollan i förlustkolumnen då han radade upp sin fjärde raka seger efter att ha knockat brasilianske Elves Oliveira redan i den första ronden på Superior Challenge 26. 

Det fanns dock inte särskilt mycket video eller information om Oliveira vilket hade kunnat försvåra förberedelserna i vanliga fall – men inte för Yazbeck och Redline Training Center. 

– Uppladdningen inför denna matcherna var inte annorlunda i jämförelse med mina tidigare matcher, berättar Yazbeck för Maximum Sports. På Redline TC tränar vi sällan inför en specifik motståndare utan vi jobbar på att utveckla vår arsenal. När det kommer till den mentala delen var det inte heller annorlunda. Jag förbereder mig för de värsta situationerna mot en ansiktslös motståndare där det slutliga resultatet är Ali Yazbeck som vinnare.

Sedan han funnit sitt inre lugn som kampsportare har Yabeck stuckit ut som en av de mest analytiska svenska fighters både inför, under och efter match. 

När han ser tillbaka på kampen är matchbilden glasklar och han saknar knappast detaljer. 

– När matchen började var jag fortfarande en gnutta nervös. Men efter att ha lagt min första fint hittade jag öppningen direkt. Jag la en fint mot kroppen och såg att han sänkte sin höger hand. Sedan fintade jag ner och kom upp med en vänster krock men distansen var fel. Datan fanns i alla fall sparad. När jag förstod att han hade glömt det sänkte jag min bas och tänkte ”nu ska jag göra honom förvirrad med distansen så jag backar sakta och får han att känna sig säker så han går fram”.

– Jag tempoväxlade med en fint ner och sedan la jag en vänsterkrok som jag inte förstod om den träffade eller inte. Plötsligt var jag på marken och försökte göra hål i hans kranie. Jag märkte i mitt försök att avsluta att han börja fånga mig, jag ville inte köra BJJ så jag ställde mig upp och han gjorde detsamma. Sedan hade vi tränat i omklädningsrummet innan matchen att när det blir ett avbrott från clinch till distans att kasta en huvudspark. Och ”that’s all she wrote” som man säger på engelska.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Vill tjäna pengar så jag kan hålla på med detta på heltid”

Att Yazbeck endast behövde drygt en minut för att säkra segern är onekligen imponerande – det är dock enbart en utav många imponerande vinster. 

Hittills har bara en motståndare klarat sig tiden ut med Yazbeck, alla andra har blivit avslutade. 

Många skulle kunna se Yazbecks knockout över Oliveira som den bästa segern hittills, men malmöiten är själv osäker. 

– Den är svår, jag är stolt över alla prestationer men bästa är väl min senaste matcher nu mot Olivera. Dock är armbaren mot Abbe [Hussein] något jag håller varmt om hjärtat.

För Yazbeck är MMA betydligt mer än något han tycker om att göra som en slags hobby, det är snarare det som han ser en framtid i. 

Det långsiktiga målet är att kunna hålla på med MMA på heltid och försörja sig helt och hållet på det. 

Just därför hoppas Yazbeck på att han kan följa i sin lagkamrat Ali Talebs fotspår och få kontrakt samt så småningom en titel i UAE Warriors. 

– Jag vill tjäna pengar så jag kan hålla på med detta på heltid. Mitt enklaste tillvägagångssätt för att uppnå detta mål är att dra ner till Arabien och ”make some of that arab money”. Så att slåss i UAE Warriors, ta titeln i UAE Arabia och sedan behålla UAE International-titeln hemma i Malmö genom att ta tronen efter min träningskamrat Ali Taleb.

Efter tre imponerande segrar i år har Yazbeck gjort sig förtjänt till vila och återhämtning. Men nästa år kan fansen förvänta sig en uppgradering av en redan lysande fighter. 

– Det är troligtvis slut tävlat för 2023. Ska täppa igen hål för att 2024 vara redo för den internationella scenen. 2024 lovas en mer kalkylerad, pricksäker och våldsam Ali Yazbeck.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se Ali Yazbeck mot härnäst? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Supertalangens löfte för framtiden: ”Mer kalkylerad, pricksäker och våldsam” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela