Nyheter


Svenska landslaget på plats i Bulgarien för Europas äldsta turnering!
– Föll tungt mot amerikansk stjärna

Publicerat februari 20, 2023

By Philip Dersén

Nu är det svenska seniorlandslaget i boxning på plats nere i Bulgarien för anrika turneringen Strandja Memorial. Truppen består av 4 nyblivna SM-medaljörer. 

Från vänster: Stuart O´Connor, Erduan Berisha, Erik Mendoza, Nebil Ibrahim, Hampus Broman, Mikael Broman och Meseret Bede. Bild: Svenska BoxningsförbundetEn namnkunnig trupp 

Den internationella boxningsturneringen i Strandja (Bulgarien) är en av årets höjdpunkter när det kommer till amatörboxning. I år är det runt 400 boxare som tagit sig till Bulgarien för att göra upp om medaljerna. Från början var det tilltänkt att den svenska truppen skulle innehålla 6 boxare, men efter skador fick tyvärr både Upsala IF:s Kevin Scott och Djurgårdens Gabriel Richards lämna återbud. Istället är det Erduan Berisha, Erik Mendoza, Nebil Ibrahim och Hampus Broman som utgör den svenska landslagstruppen. Samtliga fyra boxare tog så sent som i december medaljer på boxnings-SM i Botkyrka. 

 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

 

Förlust för Hampus Broman

Först ut att boxas av svenskarna var Hampus Broman som ställdes mot tuffe amerikanen Emilio Garcia. 19-årige amerikanen har vunnit det mesta som går att vinna i USA och visade tidigt i matchens första rond att det kan vara en blivande världsstjärna. Garcia styrde matchens samtliga ronder och Broman hade fullt upp med att försvara sig för att kunna gå tiden ut. Samtliga domare såg Garcia som vinnare och det utdömdes ett flertal ronder med poängen 10-8. Alltså ett direkt respass för Broman i 63,5 kilosklassen men en en värdefull erfarenhet inför framtiden. 

 

Näst på tur står Erduan Berisha som ska möta en italiensk boxare imorgon tisdag. Berisha ställer precis som Nebil Ibrahim upp i 57-kilosklassen, men den sistnämnda går in i turneringen först på torsdag mot Rumänien. Erik Mendoza inleder i sin tur turneringen på onsdag då han går upp mot en grekisk boxare i 75-kilosklassen. 

 

Samtliga matcher går att se via Youtube

 

ANNONS

Inlägget Svenska boxningslandslaget på plats i Bulgarien för Europas äldsta turnering! – Föll tungt mot amerikansk stjärna dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela
Generated by Feedzy