Boxaren Anthony Yigit berättar om det sexuella övergrepp han utsatts för.

Anthony Yigit lade skulden på sig själv efter det sexuella övergreppet

Den svenske boxningsstjärnan talade ut om de hemska upplevelserna i ett inlägg via sociala medier. Anthony Yigit berättade att övergreppet ägde rum på en massagesalong.

Yigit skrev att han reflexivt lade skulden på sig själv:

Man fattar liksom inte vad som händer. Sedan skäms man och tycker att det är ens eget fel.

Boxaren har nu klargjort för Expressen att det hela hände när han tränade i Danmark. Yigit fick betala 500 kronor men leddes sedan in i ett rum som inte hade en massagebrits utan en säng med kuddar.

Jag säger att jag vill ha en sportmassage för att jag är idrottare. Det första hon gjorde sedan var att kommentera mina muskler.

Boxaren berättade att ännu en massör kom in där den ena kvinnan sedan satte sig gränsle på hans ansikte medan den andra vidrörde hans penis och kommenterade dess storlek. Där och då förstod Yigit att de trodde han kommit dit för att köpa sex och han valde då att ta bort massörens hand.

Jag skrattar, för jag vet inte hur jag ska hantera det. De drog sedan genast upp kalsongerna igen och försökte skoja bort det.

I inlägget på Instagram berättar boxaren att det varit jobbigt att tala ut om händelsen. Detta då han varit rädd för att inte bli trodd:

Jag fick höra att jag betalade för sex men sen sätter på mig offerkoftan efteråt. Men jag undrar vad mörkertalet är för sexuella övergrepp som detta.

Den 32-årige boxaren, som nu kommer att gå titelmatch efter att han besegrat Jacob Quinn tidigare i år, säger dock att det inte längre är jobbigt att berätta om övergreppet:

Jag har inga problem att berätta om det nu.

Var aldrig aktuellt att anmäla händelsen

Precis som många andra som utsatts för sexuella övergrepp skyllde Yigit länge på sig själv efteråt:

Det är så sjukt alltså. Även fast jag vet att jag inte ska skylla på mig själv, gör jag det ändå. Man går igenom det och tänker på vad man kunde gjort annorlunda och sätter det på sig själv. Det gör mig mest frustrerad.

Det var även aldrig aktuellt för honom att anmäla händelsen till polisen:

Jag funderade inte på att anmäla. Jag kände att det var mitt fel och jag kände mig så dum.

Efter detta har boxaren haft svart för att låta kvinnor massera honom:

Men jag vill inte att det ska vara synd om mig utan de kvinnor som går igenom det varje dag. Kampen mot prostitution är jätteviktig och jag står bakom det.

Vad anser ni om Yigits berättelse?

The post Svenska boxningsstjärnan talar ut om sexuellt övergrepp appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela