Nyheter


Svenska världsmästaren Nikolija Milosevic om debuten: ”Min tuffaste motståndare hittills”

Publicerat 1 november, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezEfter att ha åstadkommit och vunnit i stort sett allt man kan inom A-klass-MMA kommer Göteborgaren Nikolija ”Queen Beast” Milosevic (0-0) göra proffsdebut.

Det blir ett storslaget kliv till proffs då hon ställs mot den norska toppfightern och World Cup-vinnaren Cecilie Bolander (2-0) på Superior Challenge 26 nu på lördag den fjärde november. 

Efter att ha vunnit World Cup, VM, SM och EM så var ett kliv till proffs det enda logiska. Det har dock dröjt, då ”Queen Beast” sist tävlade i februari i år, men som det sägs: den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. 

– Det känns underbart! Proffsdebuten är overdue, berättar Milosevic för Tobias Lindqvist från Maximum Sports systersida Frontkick Online. Den har varit efterlängtad av mig och många.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Ville slå på stort och hårt redan som debutant”

Milosevickuned inte ha fått en mer meriterad motståndare för sin allra första proffsmatch. 

Bolander tränar på Frontline Academy; Norges främsta MMA-gym, och har knappast ont om meriter. En VM-silver, World Cup-guld och EM-guld och en amatörtitel i Cage Warriors Academy South Eastär bara några av meriterna. 

Utöver det har Bolander avslutat bägge sina motståndare i den första ronden sedan hon klivit över till proffs. 

Det är en utmaning som Milosevic välkomnar med glädje. 

– Detta kommer vara min tuffaste motståndare hittills, som det bör vara. Matchen kommer definitivt bli en ’dog fight’. Båda är pressure fighters så vi kommer slåss om vem som bestämmer i buren.

Superior Challenge är Sveriges äldsta MMA-organisation som återvänder med en storslagen gala med två titelmatcher. 

Att få tävla på en så stor scen samt att galan dessutom sänds på Viaplay blir en av de många lockande faktorerna för Milosevic. 

– Jag ville slå på stort och hårt redan som debutant så Superior Challenge Kändes som rätt väg för mig då de är väl etablerade samt att man får tävla på hemmaplan. Alla som känner mig vet att det är ”borta bra men hemma bäst”.

Milosevics proffsdebut är minst sagt efterlängtad och det nordiska mötet med Bolander kunde inte ha varit en bättre eller mer tilltalande proffsdebut för ”Queen Beast”, som egentligen trots sina meriter och titlar precis påbörjat sin MMA-resa. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Nikolija Milosevic på Superior Challenge 26? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Svenska världsmästaren om debuten: ”Min tuffaste motståndare hittills” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela