Nyheter


Svenske cruiserviktmästaren Samo Jangirov återvänder för nordiskt derby!

Publicerat 24 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: ”Spicy” Stefan RomareEfter att ha åkt på motgång i sitt senaste framträdande är nu svenske Samo Jangirov (8-5-3) tillbaka för en ny match! 

Jangirov, som är svensk boxningsmästare i cruiservikt, kommer att ställas mot danske Jeppe Møller Christensen (7-1) på Battle of Scandinavia i Danmark. 

Mötet äger rum redan nu på lördag den 28 oktober på XL Byg Arena.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Återvänder från tuff förlust

Sist Jangirov var aktuell gjorde han och österrikaren Stefan Nikolic om den interkontinentala WBF-titeln i Wien. Dessvärre fick Jangirov efter tio ronder se sig besegrad via domslut med siffrorna 99-91, 99-91, 100-90. 

Innan dess mötte Jangirov rivalen Goran Babic på Armand Boxing Promotion i Malmö. 

Matchen gick tiden ut och sågs av många som den bästa drabbningen på hela eventet. Efter full tid utsågs matchen som oavgjord av poängdomarna på plats, men Jangirov behöll titeln som tidigare regerande mästare. 

Nu är Jangirov redo att återvända till vinstkolumnen i ett klassiskt nordiskt möte. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Samo Jangirov i Danmark? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Svenske cruiserviktmästaren återvänder för nordiskt derby! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela