Nyheter


Svenske mästaren Sebastian Gonzalez avslöjande om matchen: ”Är vad min pappa hade velat”

november 7, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris ÖnnerbyRedlien Training Centers Sebastian Gonzalez (3-0), före detta svensk mästare i A-klass-MMA, återvände i helgen på Superior Challenge 26. Han ställdes mot den debuterande spanjoren Nauzet Perdomo i den första matchen. 

För Gonzalez blev uppladdningen allt annat än ordinär. Utöver faktumet att han fick flera motståndarbyten så drabbades han även ett flertal gånger av sjukdom, men han tvekade aldrig på att gå matchen. 

– Ja den här förberedelsen var nog den sämsta jag haft både i min proffskarriär och inför amatörmästerskap, berättar Gonzalez i intervju med Maximum Sports. Jag var sjuk flera gånger om de första veckorna så jag missade massor av träning, sedan skadade jag knäet så jag kunde inte grapplas alls de sista tre veckorna och sen var det nya motståndare till vänster och höger. Jag visste inte mycket alls om han här, det ända som stod på typology var att han var obesegrad som amatör, tränar på ett bra gym med stark grappling och vi såg en video där han verkade ha bra striking. Men vi fokuserade på mina styrkor som vi alltid gör, i slutändan så är det mig själv jag måste fokusera på.

Hittills har Gonzalez tre raka segrar via avslut i den första ronden. Med tanke på de enorma motgångarna som han hade inför Superior Challenge 26 ser han den segern som sin bästa prestation hittills. 

– Ja det skulle jag säga. Jag blev ju magsjuk när vi åkte upp till Stockholm och jag låg bara och spydde och mådde skit, hade ingen energi alls och var orolig för hur jag skulle prestera, så när jag ändå lyckades gå ut och göra exakt det lilla vi tränat på under uppvärmningen skulle jag säga att det här någonstans är den bästa prestationen.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Är villig att möta honom i vilken vikt han än vill”

Härnäst vill Gonzalez ta tid med sin familj och avvaktar något med att återvända till buren. Han avslöjar också att det var mer än enbart sjukdom som tyngde honom inför matchen mot Perdomo. 

I dagsläget är det kvalitetstid med familjen, främst sin far som insjuknade, som är prioriterat. 

– En del av mig vill bara rulla på och fortsätta köra. Mitt mål när jag gjorde proffsdebut var att gå tre matcher inom ett kalenderår. Nu blev det tre matcher på tretton månader, så jag missade det med en månad. Jag hade en match bokad i augusti också men jag var tvungen att hoppa av på grund av att min pappa fick hjärnblödning och jag ville vare där med min familj.

– Nu tog jag den här matchen för jag vet att det är vad min pappa hade velat, men det har varit riktigt tufft mentalt om jag ska va ärlig. Han är min största supporter. Men jag tror att jag den närmsta tiden vill kunna vara där ifall något händer, så innan året är slut känns inte rimligt. Framtiden får avgöra när jag blir bokad igen.

För Gonzalez var det en dröm som blev sann att tävla i Superior Challenge – Sveriges äldsta MMA-organisation. Även om han inte vill ta ut något i förskott så hoppas han på att fortsätta tävla i Superior Challenge och har en särskilt motståndare i åtanke. 

– Jag brukar låta mina tränare och mitt team bestämma, jag litar på de och jag vet att de vägleder mig rätt, men jag ska faktiskt vara ärlig och säga att jag har velat tävla på Superior Challenge sedan jag var tonåring, jag brukade köpa streamen och kolla på Superior när jag var amatör och inte ens kommit till landslaget, och en av dem jag skulle mött var han Fredy Figueroa, 3-0, svartbälte och riktigt tuff match. En submissionvinst över honom hade inte varit tråkigt på mitt CV, jag är villig att möta honom i vilken vikt han än vill och om Babak på Superior vill ha mig tillbaka!

Goznalez var oerhört nära att lyckas med sitt mål med ter matcher inom ett kalenderår, även om han missade det med en månad. 

Nästa år siktar Gonzalez på få ihop tre matcher, men han vill tävla innan nästa år – dock inte i MMA. 

– 2024 vill jag gärna gå tre matcher till, gärna två innan sommaren, men tiden får utvisa! Först kanske jag borde avsluta 2023 med att försvara mitt SM guld i Grappling?

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se Sebastian Gonzalez möta i sin nästa match? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Svenske mästarens avslöjande om matchen: ”Är vad min pappa hade velat” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela