Nyheter


Tony Ferguson anklagar Bobby Green för fusk – vill ha ny match i UFC

Publicerat 31 juli, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezUFC 291 ägde rum i helgen i Salt lake City, Utah, och blev en av årets bästa galor med flera avslut och spännande matcher. En av de som blev avslutade var veteranen, forne interimmästaren och publikfavoriten Tony ”El Cucuy” Ferguson, som blev strypt medvetslös av Bobby Green i den tredje ronden av deras lättviktsmöte. 

I den första ronden blev Ferguson petad i ögat då Green tryckte ifrån i clinch. Det framstod som en oansvarig olyckshändelse, men Green har varit med om tillsyns oavsiktliga regelbrott tidigare. Hans tidigare match mot Jared Gordon blev ogiltigförklarad på grund av en skallning från Green. 

Efter sin sjätte raka förlust i UFC tog Ferguson till sociala medier för att anklaga Green för medvetet fusk. 

– Gick in i Delta Center för att visa världen att jag var tillbaka på rätt spår, skrev Tony Ferguson på Instagram. Förberedelserna inför den här matchen var exceptionella och det var ett av de bästa träningslägren jag har haft.

– När matchen började var jag i min zone, flowade och kände mig självsäker. Bobby visste var matchen var på väg och jag tror att han visste vad han gjorde när han petade mig i ögat. Han har en lång historia av saker som detta. Det försämrade min syn avsevärt, vilket gjorde det svårt att se klart ur mitt öga. Trots denna ögonpetning övervägde jag aldrig att stoppa matchen, även om läkaren ville det. Under hela min karriär har jag alltid pressat framåt och aldrig givit upp. Den här gången var inte annorlunda.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Vet att jag har mer att ge”

Efter Fergusons nederlag var det flera fans som började spekulera om pension för ”El Cucuy”. Sist han vann en match var mot Donald ”Cowboy” Cerrone under sommaren 2019. 

Sedan dess har han blivit avslutad i fyra utav sina sex följande matcher och blivit fullkomligt överkörd i de två matcherna han förlorat på domslut. 

Trots den usla statistiken menar Ferguson att han inte är färdig och att han vill fortsätta tävla i UFC. 

– Tyvärr är bakslag som detta en del av resan inom sporten. Även om jag inte kommer att använda ögonpetningen som en ursäkt för resultatet så vet jag med säkerhet att jag har mer att ge. Framöver planerar jag att jobba nära med Dana, Hunter och hela mitt team för att bedöma vad som är nästa steg

– Jag skulle vilja ta detta ögonblick för att säga tack till min fru, min familj och mina fans. Ert stöd betyder världen för mig och det är det som driver mig att fortsätta framåt och sträva efter storhet. Tack alla för att ni varit vid min sida genom alla toppar och dalar i denna sport som jag älskar. (Jag har) ett besök hos ögonläkaren imorgon, lite återhämtning och jag är tillbaka efter det. Älskar er alla.

I dagsläget har UFC:s vd Dana White inte uttalat sig om Fergusons framtid, men organisationen har tidigare stoppat publikfavoriter från att fortsätta tävla – detta kan vara ett läge där UFC behöver rädda fightern från sig själv. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Borde Tony Ferguson gå i pension?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Tony Ferguson anklagar Bobby Green för fusk – vill ha ny match i UFC dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela