–  Den här artikel är i samarbete med Unibet –

Natten till söndag återvänder Henry ”The King of Cringe” Cejudo till buren efter flera års frånvaro. Kan han besegra den nuvarande mästaren Aljamain Sterling? Ta del av odds och speltips i artiklen nedan.

Räkna med ringrost när Henry Cejudo återvänder

Inför den kommande titelmatchen mellan Cejudo och Aljamain Sterling, så är det ingen tvekan om att ringrost kan vara en viktig faktor att ta hänsyn till. Cejudo har inte gått match sedan maj 2020, då han besegrade Dominick Cruz via slag i matchens andra rond. Det är en lång frånvaroperiod och särskilt om man inte har tränat på elitnivå under hela tidsperioden.

Även om Cejudo är en olympisk guldmedaljör i brottning och en mycket erfaren fighter, så är 36 år en väldigt hög ålder för de lättare viktklasserna. Faktum är att ingen flugviktare eller bantamviktare över 35 år har vunnit en titelmatch i UFC. Från flugvikt hela vägen upp till weltervikt har en fighter över 35 år endast vunnit en titelmatch vid två tillfällen. Båda dessa vinster gick till Tyron Woodley.

Men det är också viktigt att notera att Sterling kan få svårt att kapitalisera på sin brottning mot Cejudo. Trots att Sterling har imponerande brottning och submission-färdigheter, så är Cejudo en mycket skicklig brottare som kan försvara sig effektivt på marken. Om Cejudo kan undvika ringrost och använda sin erfarenhet och brottning för att kontrollera matchen kan han också öka sina vinstchanser. Den sistnämnda kommer dock ha en tydlig fördel när det kommer till rörlighet inne i buren. Fem år skiljer utövaren åt och som tidigare nämnts är det en markant skillnad i bantamviktsdivisionen.

Sterling är den längre fightern och har bättre räckvidd. Han kommer troligtvis kunna hålla en bra distans till sin motståndare och pricka från avstånd med både slag och sparkar. Sterling har sett riktigt bra ut i samband med sina senaste matcher och är en bättre fighter än vad han har varit någonsin tidigare.

Aljamain Sterling vinner matchen – 2.00 gånger vinsten tillbaka.

Belal Muhammad borde inte vara underdog

I den delade huvudmatchen kommer den fjärderankade Belal Muhammad ta sig an den femterankade Gilbert Burns. Muhammad har tagit hem åtta raka vinster och kommer senast från ett avslut via slag mot Sean Brady. Burns har varit aktiv sedan sin förlust mot Khamzat Chimaev och har redan hunnit med två matcher under kalenderåret. Varav den senaste ägde rum i början av april. På Burns initiativ kommer drabbningen pågå över fem ronder, vilket tyder på att brasilianaren känner sig i toppform. Muhammad hade svårt mot sin senaste motståndare Brady när det kom till stående striking och Burns kommer vara för farlig om drabbningen tar sig till kanvasen. Med Burns jämna match mot Chimaev i åtanke känner undertecknad att Burns är den generellt bättre fightern och har goda chanser mot Muhammad i sportens samtliga dicipliner.

Gilbert Burns vinner matchen – 1.76 gånger insatsen tillbaka.

Kron Gracie återvänder för första gången sedan 2019

BJJ-specialisten Kron Gracie skapade rubriker när han sadlade om till MMA år 2014. Efter fyra raka vinster via submission fick brasilianaren chansen i UFC. Efter en debutvinst mot Alex Caceres åkte Gracie på en domslutsförlust mot en Cub Swanson på nedgång. Matchen visade att Gracie var långt ifrån en komplett MMA fighter. Han fick allvarliga problem när han ställdes mot en okej striker med godkänt nedtagningsförsvar. Den drabbningen ägde rum under hösten 2019 och 34 åriga Gracie har inte klivit in i buren sedan dess. Nu ställs han mot en av Kanadas vassaste fighters i form av Charles Jourdain. 27 åringen kommer från två raka domslutsförluster, men vann två matcher innan dess. Gracies långa frånvaro i kombination med resultatet i hans senaste match lämnar många frågetecken. Att han dessutom närmar sig 35 årsstrecket gör att undertecknad håller Jourdain som storfavorit i samband med helgens fight. Över tre ronder bör Jourdain kunna hitta avslutet.

Charles Jourdain via avslut – 2.40 gånger insatsen tillbaka.

The post UFC 288 – Odds och speltips: ”The King of Cringe” återvänder till sporten appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela