Nyheter


UFC 291: Alex Pereira besegrar Jan Blachowicz i lätt tungviktsdebuten!

Publicerat 30 juli, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezI natt ägde UFC 291 rum och i den delade huvudmatchen möttes Jan Blachowicz och Alex Pereira i en oerhört betydelsefull match för lätt tugnviktsdivisionen. 

Blachowicz gick sin första match sedan 2022 medan Pereira gjorde sin debut i viktklassen efter att ha spenderat resten av sin UFC-karriär i mellanvikt. 

Det var klart tidigt att Blachowicz inte ville stå med sin motståndare, då han sökte en nedtagning tidigt i den första ronden. Han fick inte nedtagning till att börja med, men säkrade topposition efteråt och lyckades hålla dominans på marken under mycket av ronden. 

Herrarna utbytte slag och sparkar i den andra ronden vilket ledde till ännu en nedtagning  från Blachowicz. Pereira lyckades dock ta dig upp och vred upp tempot på fötterna, men båda uppvisade trötthet efter tuff action.

Det var fortsatt jämnt i den tredje men det var Pereira som förde matchen på fötterna och träffade med många bra slag. Mot slutet av ronden säkrade Blachowicz ännu en nedtagning och avslutade ronden på topp.

Efter full tid tilldelades Pereira segern via delat domslut med siffrorna 29-28, 28-29, 29-28.

On a razor’s edge!

Altitude no doubt playing a factor – but how did you score Blachowicz vs. Pereira? #UFC291 pic.twitter.com/EBFOcOETu3

— UFC Europe (@UFCEurope) July 30, 2023

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Två före detta mästare möts 

Blachowicz vann den vakanta lätt tungviktstiteln i september 2020 efter att ha knockat Dominick Reyes. Polacken hann med ett lyckat titelförsvar mot Israel Adesanya som flyttade upp från mellanvikt innan han förlorade vi asubmission mot Glover Teixeira i sitt andra titelförsvar. 

Nu tog Blachowicz emot ännu en före detta mellanviktsmästare dom flyttar upp en viktklass i form av Pereira – som gjorde succé i UFC efter sin debut i organisationen under 2021. 

Efter tre raka segrar fick Pereira möta sin ärkerival Adesanya än en gång och vann via knockout i en enorm skräll. Pereira förlorade dock titeln i returmatchen och valde att flytta upp till lätt tungvikt. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

UFC 291: Jan Blachowicz Alex Pereira

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget UFC 291: Alex Pereira besegrar Jan Blachowicz i lätt tungviktsdebuten! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela