-Artikeln är skriven i samarbete med Unibet –

Natten till söndag arrangerar UFC en numrerad gala utan riktiga titelmatcher. Kortet toppas dock av en lättviktsdrabbning mellan Dustin Poirier och Justin Gaethje. Ta del av odds och speltips inför eventet i artikeln nedan.

Dustin Poirier är en bättre fighter än Justin Gaethje

BMF-bältet står på spel när två topprankade lättviktare ställs mot varandra. Den andrarankade Poirier tar sig an den tredjerankade Gaethje. Mycket talar för att vi kommer få se en stående match med högklassig striking. Poirier har gått elva matcher sedan 2016 och har endast förlorat vid två tillfällen. Vid båda dessa tillfällen stod organisationens lättviktsbälte på spel. Den första förlusten kom mot Khabib Nurmagomedov och därefter förlorade amerikanen mot Charles Oliveira. Inga förluster att skämmas över direkt.

Gaethje har gått åtta matcher sedan 2018 och förlorade mot samma nämnda motståndare som Poirier. Det är uppenbart att de båda utövarna tillhör toppen av lättviktsdivisionen.

Fighten, som äger rum natten till söndag, är en returmatch. De båda utövarna ställdes mot varandra i samband med UFC on Fox: Poirier vs. Gaethje och Poirier tog hem segern via slag i matchens fjärde rond. Det stod 2-1 i ronder på samtliga poängdomarens kort inför mästerskapsrondera.

Förväntad matchbild under UFC 291

Undertecknad misstänker att vi kommer få se en liknande match som i samband med kombattanternas första match mot varandra. Någon grappling lär vi inte få se. Faktum är att Gaethje endast försökt sig på en nedtagning under hela sin UFC-karriär, trots att amerikanen är brottare i grunden.

Poirier är en tekniskt bättre boxare och slår hårt. Han är även en defensivt bättre striker, vilket kan komma att spela roll inför nattens match. Traditionellt sett har Gaethje sökt vilda krig, vilket inte är en bra idé mot en så pass duktig striker som Poirier. Han har dock lugnat ner sig lite med åren och är numera en mer taktiskt fighter. Oavsett om han kliver vårdslöst framåt eller använder sig av en mer defensiv teknisk strategi är Poirier en för tuff motståndare för den tidigare WSOF-mästaren.

Gaethje har två vägar till seger. Den första är att knocka Poirier, vilket kommer bli väldigt svårt. Den andra är att använda sig av bensparkar för att sakta ner Poirier och på det viset få ett övertag när det kommer till striking. Amerikanens två vägar till seger är inte tillräckligt för att få undertecknads förtroende. Poirier bör ta hem segern i nattens match. Antingen genom slag eller domslut.

Dustin Poirier vinner matchen – 1.65 gånger insatsen tillbaka.

The post UFC 291: Odds och speltips inför helgens efterlängtade returmatch appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela