UFC-fightern Vanessa Demopoulos berättar att hon själv inte förstår sig på sportens bedömningskriterier.

Kritiserats för dess otydlighet

UFC poängsystem har länge debaterats. Många tycker att bedömningskriterierna är alldeles för oklara, där individuella domare kan värdesätta det dom själva prioriterar. Vad väger tyngst? Skada, kontroll, press, nedtagningar? Med det ständigt växande missnöjet kring domsluten på UFC-galor har somliga föreslagit modifierade versioner av det nuvarande poängsystemet. Ett där det finns mindre rum för tolkning.

På sin Twitter avslöjade UFC-fightern Vanessa Demopoulos (9-4) att hon inte vet vad domare dömer efter.

As a Professional MMA Fighter. Still have no idea what judges are actually looking for as to who wins.

— Vanessa Demopoulos (@monster_demo) January 30, 2023

När fighters själva är osäkra på vad som vinner dom matchen kanske det är dags att kolla över sitt poängsystem? Vad tycker ni?

Demopoulos har tre raka vinster

Vanessa har blivit känd för sitt sätt att fira vinster på. De senaste matcherna har hon hoppat upp i famnen på kommentatorn som håller i segerintervjun.

Med nio vinster och fyra förluster såg det lite hackigt ut ett tag. En förlust på Dana White’s contender series höll henne utanför organisationen tills att hon samlat på sig två raka vinster. Då fick hon chansen ännu en gång, denna gången på ett vanligt UFC-kort. Även här blev det en förlust. Efter tre ronder tyckte domarna att J.J Aldrich hade uträttat mer än Demopoulos. Men 2022 vände vindarna och hon vann tre av tre möjliga matcher.

The post UFC fightern – ”Jag har ingen aning om hur matcher bedöms” appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
Generated by Feedzy