Nyheter


UFC öppnar upp 2024 med tre maxade titelmatcher!

november 8, 2023

 

By Sofia Gembel

Foto: UFC (Twitter), Viaplay, Getty Images & EurosportUFC startar år 2024 med tre maxade galor där alla innehåller spännande titelmatcher! Dana White publicerade en video där han annonserade dessa tre laddade kollisioner. 

Den 20 januari äger UFC 297 rum i Toronto, och här ser vi mellanviktsmästaren Sean Strickland (28-5) som gör sitt första titelförsvar mot Dricus Du Plessis (20-2)! 

White har tidigare nämnt att den fanns en möjlighet att Khamzat Chimaev skulle stått som motståndare, men på grund av skadan som Chimaev fick i matchen när han ställdes Kamaru Usman så blir det inte av nu. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Försvarar titeln i fjädervikt

Det är fortfarande inte bokat ett exakt datum ännu, men i februari kommer nästa gala där vi ser ytterligare ett titelförsvar. 

Denna gång är det fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski (26-3) som går in i buren och försvarar bältet. Hans motståndare är ingen mindre än den obesegrade Ilia Topuria (14-0)! 

Volkanovski kommer från sin senaste match på UFC 294 som ägde rum i slutet på oktober i år. Han tackade ja till matchen med bara tolv dagars notis i en tyngre viktklass än vad han vanligtvis tävlar i.

Här mötte han Islam Makhachev som gjorde sitt titelförsvar i lättvikt, och Makhachev vann via KO (huvudspark och slag) i första ronden. 

Sitt första titelförsvar i bantamvikt

Den tredje maxade galan har inte heller ett bokat datum ännu, men den kommer med stor sannolikhet bli av i mars. 

Den nuvarande mästaren i bantamvikt är Sean O’Malley (17-1), och han gör sitt första titelförsvar efter att han vann mot Aljamain Sterling i augusti i år på UFC 292. 

Motståndaren som utmanar honom är hans rival Marlon Vera (21-8), och detta möte blir även en revanschmatch mellan dom. Deras förra möte var på UFC 250 för tre år sedan, och då vann Vera via TKO (armbågar och slag) i första ronden. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vilken av matcherna är du mest peppad på att se?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget UFC öppnar upp 2024 med tre maxade titelmatcher! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela