Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/c/6/b/bjjtv.se/httpd.www/wp-content/plugins/og/includes/iworks/class-iworks-opengraph.php on line 331
Unga talangen inför FCR 13: ”Om han inte kan kontra – vad ska han göra?!”Välkommen till Maximum Sports

Nyheter


Unga talangen inför FCR 13: ”Om han inte kan kontra – vad ska han göra?!”

Publicerat 23 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-MartinezPå lördag går Fight Club Rush (FCR) 13 av stapeln på Solnahallen, där Bernardo ”The Lion King” Sopai (8-2) möter Karlen Minasian (5-1) om den vakanta bantamviktstiteln. 

Det blir Sopais första match på nästan ett och ett halvt år, då han sist gick tre tuffa, jämna ronder i Brave CF med den italienska supertalangen Francesco Nuzzi – nuvarande PFL-fighter. 

I slutändan förlorade 21-årige Sopai ett delat domslut, hans första förlust sedan 2018. Även om han inte vill dra några ursäkter så finns det en bra förklaring till varför han inte presterade på topp. 

– Jag har inga ursäkter gällande matchen, säger 21Sopai i en intervju med Maximum Sports. Jag tog matchen, men jag fick en skada två veckor innan matchen, jag bröt min tumme. Men jag ville inte ställa in matchen, jag ville bara fightas.

– Jag trodde att skadan inte skulle påverka så mycket, men det var inte så att det gjorde ont i matchen, men mitt träningsläger gick inte som jag ville. För jag kunde inte sparras, kunde inte lyfta hantlar, kunde inte slå med handen. 

Efter matchen valde Sopai att försöka fortsätta träna, vilket förvärrade skadan. Det tvingade honom till att ta det lugnare och och anpassa sin träning på ett annat sätt på Allstars Training Center i Stockholm. 

Läs mer

Dustin Poirier vill fightas – Här är fem potentiella motståndareHåkon Foss öppnar upp om den galna karriären: ”Kill or be killed!”Kritikstorm mot svensk MMA-sajt – läsare rasar mot artikel fylld av homofobiWolf Fight Promotion debuterar i ny svensk stad med femte galan!

”Han har inga andra skills”

Vad gäller proffs-MMA så är Sopai nästan dubbelt så erfaren som Minasian. När Örebro Fight Gyms Minasian gjorde Sverigedebut på FCR 12 var han något av ett mysterium för många. 

När Minasian sedan knockade den trefaldige spanske MMA-mästaren Hecher Sosa på endast 44 sekunder fick hela MMA-Sverige upp ögonen för den hårt-slående ukrainaren. 

Även om Minasians prestation imponerade de flesta, så ser Sopai inte särskilt många hot inför deras match. 

– Han har bra kontringar, explosiva kontringar, men jag har nyckeln till [att besegra] detta, säger Sopai om Minasian. 

– Jag har nyckeln till att få det att se ut som en helt annan match, att göra så att han inte kan kontra mig, förklarar Sopai. Om han inte kan kontra mig, vad ska han göra då? Han har inga andra skills, detta är vad jag ser. Jag ser ingen press, han backar bara, han gillar inte att ta slag, han gillar inte marken.

Sopai har vunnit fyra matcher på T/KO, tre via submission och endast en av hans vinster har säkrats via domslut. Han känner sig väl förbered för vad Minasian än har att bjuda på i FCR-buren. 

– Jag är en mer komplett fighter än honom, påstår 21-åringen. Jag tror han är en bra fighter, stark kille, han verkar stark, jag vet inte, men alla är starka nu. 

Oavsett vem man get fördelen till så råder det inget tvivel om att två av Sveriges mest talangfulla bantamviktare kommer att göra upp i Solnahallen. Både Sopai och Minasian har varit något mindre kända i Sverige med endast tre sammanlagda matcher inrikes. 

Allt det kommer ändras på lördag, när en av de kröns till ny bantamviktsmästare i FCR.

Hur går det för Bernardo Sopai mot Karlen Minasian på FCR 13? 

Inlägget Unga talangen inför FCR 13: ”Om han inte kan kontra – vad ska han göra?!” dök först upp på Välkommen till Maximum Sports.

Dela
Generated by Feedzy