Nyheter


Unga världsmästaren Vilda Ekhorn får stipendie – kommer träna med Smilla Sundell i Thailand!

Publicerat 30 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez2023 har utan tvekan varit ett fantastiskt år för Onechais unga supertalang Vilda ”Little Tsunami” Ekhorn. Tidigare i år vann hon U23-VM i Thailand och i helgen kunde hon säkra den största vinsten i sin unga karriär med en överkörning av den trefaldige norska mästaren och tvåfaldige ISKA-världsmästaren Anne-Line Hogstad

En av de som var på plats för att bevittna Ekhorns briljanta prestation var ingen mindre än det svenska fenomenet och ONE-mästaren Smilla Sundell – som blev väldigt imponerad.

Maximum Sports kan nu avslöja att Ekhorn kommer bli tilldelad ett Käftsmällspoddenstipendie för att åka till Thailand så att hon kan träna tillsammans med Sundell.

Det är en stående invit som sträcker sig till slutet på 2024, Ekhorn kan själv välja när hon åker.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Totaldominerade norska ONE-fightern

Ekhorns prestation i lördags var inget annat än enastående. Det var spel mot ett mål redan från start och ”Little Tsunami” levde upp till sitt smeknamn och dränkte Hogstad med våg efter våg av tunga attacker.

Käftsmällspodden talade med Ekhorn som berättade att den intensiva starten var noggrant planerad.

– Min plan, jag sa det till Peter innan vi började, var att jag kommer gå in nu direkt och börja som jag gjorde. I mina första matcher gick jag in direkt men sedan blev det någon grej att jag stannade och då märkte jag att jag började tänka för planen i den här matchen var att gå in fort först, direkt bara, för att vakna och fatta var jag är och få upp gamet direkt liksom.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Käftsmällspodden (@kaftsmallspodden)

Hogstad är en av Nordens mest framgångsrika kvinnliga thaiboxare med storartade vinter över fighters som Alma Juniku.

Ekhorns vinst satte henne på världskartan och framtiden ser utan tvekan ljus ut.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Vilda Ekhorn börjar tävla i ONE nästa år?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Inlägget Unga världsmästaren får stipendie – kommer träna med Smilla Sundell i Thailand! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela