Nyheter


Unga världsmästaren om att möta norska veteranen: ”Känns overkligt”

Publicerat 24 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Tomasz PiwinskiPå lördag äger Muay Thai for Life: Unite Against Cancer rum på Partille Arena i Göteborg. En av matcherna som drar mycket uppmärksamhet är mötet mellan den unga svenska supertalangen Vilda Ekhorn och den norska veteranen Anne-Line Hogstad

Ekhorn har en lång lista med fina meriter. Hon vann U23-VM i thaiboxning, är svensk mästare samt nordisk mästare. 

Hon går dock sin proffsdebut på lördag mot en erfaren Hogstad som har tävlat i ONE Championship flertalet gånger. 

Trots sina meriter och titlar så blir detta en av Ekhorns största matcher någonsin med tanke på sin motståndares erarenhet, legat och namnvärde. 

– Det känns skitkul [att möta Anne-Line Hogstad], det känns lite overkligt, berättar Ekhorn för Tobias Lindqvist från maximum Sports systersida Frontkick.online. Det går så fort så är man helt uppe i det och helt plötsligt är jag där. Jättekul!

Mötet med Hogstad är så pass stort att Ekhorn ser det som en bragd i sig att enbart tävla mot den norska veteranen. 

– Det känns bra att möta Anne, jag gillar ju att kunna mäta mig, man får ju så tydliga svar oavsett hur det går. Sedan handlar det också om nivå på motståndet och sedan gå proffs. Vi siktar ju såklart på att vinna, men nånstans har jag accepterat att oavsett vad som händer lär jag mig och jag ger ju aldrig upp i matchen.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Jättehäftig att slåss mot cancer”

Nästkommande MTFL-event är en gala utan dess like vad gäller svensk thaiboxning. Bortsett från samarbetet med Cancerfonden så kommer även stora artister som A36 och B Baby uppträda, dessutom närvara sketch- och humorgruppen Min Fakking Bror. 

Ekhorn uppskattar storheten kring eventet samt faktumet att promotorn Patrick Thomsen försökt nå ut till en breda publik utanför den traditionella kampsportsbubblan. 

– Det är ju en jättehäftig grej av Patrik [Thomsen] att arrangera eventet, jag gillar hur han når ut till fler än dom som redan är i Thaiboxningsvärlden. Det är inte många som lyckats med det. I sociala medier, de skapar content, det här med artisterna han tar in. Det är som att thaiboxning tar ett steg mot att bli en sport som folk pratar om. Och sedan är det jättehäftig att slåss mot cancer!

Även om Ekhorn är där för att gå sitt livs match mot Hogstad så kan hon även uppskatta eventet som ett fan av kampsport.

Likt publiken på plats längtar hon efter att se huvudmatcherna och hon tar även en personlig vinkel vad gäller mötet mellan Lisa Melin Johansson och Daniella Eshagi

– [Jag ser fram emot att se] Amir [El-Dakkak] och Nasim [Kazem], och sen Linus Bylander och Kim [Falk]. Själv är jag taggad på att se Lisa Melin och Daniella, för att jag sett Daniella, hon är också up coming och ung och duktig och jag sparrades med Lisa på Bosön. Jag är ofta kort och möter någon som är lång. Det ska bli kul att se hur någon annan kort gör det också.

Flera saker är uppenbara inför MTFL: Unite Against Cancer. 

Ekhorn är tveklöst en av Sveriges hetaste, stigande thaiboxningstalanger och hon får en av sitt livs största motståndare. Det är dock också klart att hon tar till sig allt runtomkring eventet som ett fan av thaiboxning. 

Den forne UFC-mästaren Georges St-Pierre sade en gång ”När man mår bra så fightas man bra” och det är troligtvis något som Ekhorn kommer att anamma på lördag. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Vilda Ekhorn på MTFL?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Unga världsmästaren om att möta norska veteranen: ”Känns overkligt” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela