Nyheter


Unge talangen Mustafa Muhammadi svarar rivalen: ”Kommer snacka med honom i buren”

Publicerat 10 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Patrik ”Apelsinkrokant” Persson”Trash talk” är en vanlig del av MMA och ses ibland som den första kampen rivalerna emellan. Den 30 september kommer Mustafa Muhammadi och Javad Vahid Rezah att mötas för andra gången – men den här gången gränsar det till personligt och bygger upp stämningen rejält inför den ”riktiga” kampen i buren. 

Den frispråkige tvåfaldige thaiboxningsmästaren Rezah talade nyligen med Maximum Sports inför sin A-klassdebut i MMA och höll inte tillbaka när han talade om sin motståndare Muhammadi. 

I meddelanden till Maximum Sports svarade Muhammadi på Rezahs uttalanden. 

– Jag är rankad nummer ett i denna viktklass, sade Muhammadi. Så jag kan äta upp alla dem i flugvikt, vad snackar han om?

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Finns bara en kung”

När de möttes under slutet av 2019 i en B-klassmatch var det Muhammadi som tog sig segrande ur mötet via domslut. 

Sedan dess menar dock Rezah att han har blivit en helt annan fighter samt att hans striking är på en helt annan nivå jämfört med konkurrenterna i flugviktsklassen. 

Medan Göteborgaren Rezah utan tvekan har talets gåva så låter Muhammadi sina prestationer i buren tala för sig. 

– Jag hör och ser vad han säger. Men jag kommer snacka med honom in i buren. När han ligger under mig då kommer jag prata med honom

Muhammadi har dock också utvecklats markant sedan dess. Numera tränar han på Öresund MMA – som har fått otroligt mycket medhåll och framgång på sistone 

För tillfället sitter Muhammadi på en tre matcher lång vinstsvit – inklusive en imponerande TKO-vinst över Rickard Wickelgren på WFP 3. 

Sist Muhammadi tävlade var på bortaplan i Danmark där han besegrade den lokala talangen Bruce Ali via domslut. 

Fåordiga Muhammadi anser att resultaten kommer säga mer än vad någon av kombattanterna kan. 

– Just nu han får säga vad han vill. Men som jag sa: Det finns bara en kung i denna viktklassen.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Mustafa Muhammadi mot Javad Vahid Rezah på WFP 8? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Unge talangen svarar rivalen: ”Kommer snacka med honom i buren” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela