Trots att han är UFC-mästare i tungvikt uppges Francis Ngannou nu vara kontraktslös och fri att fightas var han vill. Enligt rapporter som Sportskeeda blivit varse om gick Ngannous kontrakt ut i slutet av 2022.

Francis Ngannou uppges nu vara kontraktslös

Under helgen ryktades det att herren som är rankad 5:a på pound-for-pound-listan skulle kunna lämna UFC för PFL där han skulle få en större del av intäkterna. Ngannou delade bilder på när hans familj firade nyår där en av familjemedlemmarna hade på sig en PFL-tröja.

Ngannou har fightats de senaste 7 åren i UFC där han stått för 12-2 i record i organisationen. Han blev tungviktsmästare vid UFC 260 när han knockade Stipe Miocic i den andra ronden. Ngannou försvarade sedan bältet vid UFC 270 när han besegrade Ciryl Gane genom enhälligt domslut.

Även om det är oklart om tungviktsmästaren faktiskt kommer lämna UFC så är konsekvenserna för hans potentiella avsked klara då UFC hoppades boka en supermatch mellan Ngannou och Jon Jones vid UFC 285 i mars.

Har visat frustration över sin situation med UFC

Francis Ngannou har varit tydlig med att han är frustrerad över sitt UFC-kontrakt. I augusti 2022 hävdade Ngannou att han på grund av kontraktets regler gick miste om 1 miljon dollar på grund av sponsringsklausulerna.

Ngannou har sagt att han vill ha högre lön i sitt nästa kontrakt samtidigt som han skulle kunna få delta i boxningsmatcher. Tidigare har han hintat om en crossovermatch mot tungviktsmästaren Tyson Fury. Det återstår att se om Ngannou lämnar UFC.

The post Uppgifter: Francis Ngannou inte längre under kontrakt med UFC appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
Generated by Feedzy