Nyheter


Uppgifter: Khamzat Chimaev har ny match på gång – mot Paulo Costa

Publicerat 19 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev BonhageEfter en längre tid av oklarhet vad gäller den svenske succéfightern Khamzat ”Borz” Chimaev så verkar nu en match vara i planeringsfasen – mot antagonisten och rivalen Paulo Costa!

Planen är att sätta rivalerna mot varandra på UFC 294 i Abu Dhabi den 21 oktober. 

Detta är enligt en sker källa nära situationen som informerat Maximum Sports om att matchen är under förhandling, men inte klar. 

Just spoke with a source close to the situation who tells me a fight between Khamzat Chimaev and Paulo Costa is in the works for #UFC294. Nothing signed yet but it’s what’s being negotiated. pic.twitter.com/IkeEZw7kNb

— Sebastian Vendel-Martinez (@vendelmartinez) July 19, 2023

Tidigare var Costa inbokad att möta Ikram Aliskerov på UFC 291 nästa helg. Nu har dock team Aliskerov påstått att Costa dragit sig ur matchen och kommer med största sannolikhet ersättas av Roman Dolidze.

Ikram Aliskerov vs Paulo Costa is OFF according to Ikram’s camp

the new fight that is in the works is
Ikram Aliskerov vs Roman Dolidze

per @judobetter995 pic.twitter.com/iMUgCHN1LC

— Spinnin Backfist (@SpinninBackfist) July 17, 2023

Detta bäddar för ett möte mellan dessa två bittra rivaler i mellanvikt. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Nära att rykta ihop på UFC Performance Institute

En match mellan Khamzat och Costa har varit på tal i snart ett år. 

I september 2022 var båda två närvarande på UFC Performance Institute i Las Vegas. En intensiv konfrontation uppstod mellan UFC-stjärnorna och de fick separeras. 

Sedan dess har herrarna länkats till en match  som aldrig materialiserats. 

Under tiden har Khamzat även kopplats till potentiella möten med den forne welterviktsmästaren Kamaru Usman samt den forne titelutmanaren i mellanvikt; Jared Cannonier

Nu verkar det dock som att matchen fansen skrikit över nu är i planeringsfasen, det återstår att se om alla parter kan komma överens och om matchen i så fall går av stapeln som planerat. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vill du se Khamzat ta sig an Paulo Costa?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Uppgifter: Khamzat Chimaev har ny match på gång – i Abu Dhabi dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela