Nyheter


Uppgifter: Topprankade Merab Dvalishvili tackar nej till Umar Nurmagomedov

Publicerat 28 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezTrots att det är en match många hade velat se så verkar förstarankade georgiske bantamviktaren Merab Dvalishvili inte intresserad av att möta det obesegrade fenomenet Umar Nurmagomedov – elfterankade kusin till legendaren Khabib Nurmagomedov

Merab ska tydligen vara mer intresserad av att möta Cory Sandhagen – som säkrade en storslagenseger i helgen och sedan utmanade georgiern. 

Det var den respekterade kanadensiske MMA-reportern Aaron Bronsteter som meddelade uppgifterna via sociala medier

– Enligt en representant för Dominance MMA så har UFC erbjudit Umar Nurmagomedov en huvudmatch den trettonde maj mot Merab Dvalishvili, som tackade nej på grund av en skada, skrev Bronsteter.

Enligt Merabs manager Oren Hodak så gick bantamviktaren sin senaste match skadad och behöver återhämta sig ifrån det. Dessutom är de mer intresserade av att möta Sandhagen – som besegrade tredjeranakde Marlon Vera i helgens UFC-evenemang. 

– Hodak lade till: Merab är intresserad av att smaka på [Cory] Sandhagens macka som fanns på menyn och som kommer med en mycket mer högprofilerad måltid jämfört med en kille som inte ens är i topp 10-rankingen, skrev Bronsteter. 

Enligt uppgifterna vill Merab dessutom vänta på att hans vän och lagkamrat Aljamain Sterling försvarar titeln mot den forne flugviktsmästaren Henry Cejudo nästa månad. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Bantamviktdivisionens Khabib? 

Merab är inne på en imponerande nio matcher lång vinstsvit som inkluderar segrar över före detta UFC-mästare som Jose Aldo och senast Petr Yan. Han har hyllats för sin fantastiska kondition som många tror kan vara den bästa i modern tid. 

Den konditionen hade utan tvekan satts på prov mot Umar Nurmagomedov – som aldrig har förlorat i MMA. Umar Nurmagomedov har vunnit fyra raka segrar i UFC, alla utom en via avslut. Sist han var aktuel avslutade han Raoni Barcelos via knockout i den första ronden. 

Med tanke på sin bakgrund och sina kopplingar har Umar Nurmagomedov höga förväntningar lagda på sig och jämförelserna med Khabib har haglat sedan UFC-debuten. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Merab Dvalishvili och Umar Nurmagomedov möts i framtiden? 

ANNONS

Inlägget Uppgifter: Topprankade Merab tackar nej till obesegrade Nurmagomedov dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela